10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi români care transportau substanţe nucleare, reţinuţi în Austria

Doi români care transportau substanţe nucleare, reţinuţi în Austria

Doi români care transportau substanţe nucleare au fost reţinuţi în Austria, după ce poliţiştii au descoperit în portbagajul lor, la un control de rutină, mai multe recipiente cu substanţe radioactive, conform rtv.net. Cei doi au fost duşi şi la spital pentru tratament, ei fiind afectaţi de radiaţii.
Recipientul în care se aflau substanţele radioactive se afla într-o ladă frigorifică chiar lângă alimentele pe care cei doi români le aveau cu ei pentru drum.
Poliţiştii au declarat că întreaga maşină a fost contaminată, nivelul de radiaţii fiind de 40 de ori mai mare decât cel admis.
Românii au fost reţinuţi şi urmează să fie trimişi în ţară unde autorităţile de aici vor prelua ancheta. Cei doi vor fi trimişi în judecată.
Poliţiştii din Austria i-au sfătuit pe români să meargă la doctor deoarece sănătatea lor este posibil să fi fost pusă în pericol din cauza radiaţiilor.
Românii au declarat poliţiei că au făcut multe drumuri între Olanda şi România cărând respectivele substanţe. Încă nu se ştie de unde provin aceste substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS