24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMallul Electroputere, gata pe 15 noiembrie?

Mallul Electroputere, gata pe 15 noiembrie?

Deşi extaziat de cele peste 9 ha de suprafaţă construită ale primului mall din municipiu, primarul Craiovei nu e tocmai sigur că inaugurarea va avea loc la termenul promis de constructori

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a mers vineri în vizită la Electroputere Parc, să vadă cum evoluează lucrările de la mallul care se va deschide într-o fostă hală a fabricantului de locomotive. Reprezentanţii constructorului, dar şi ai beneficiarilor l-au primit pe primar, însă departe de ochii presei, având grijă să-i alunge în prealabil pe ziarişti nu doar dincolo de poartă, ci chiar şi dincolo de aleea de acces către Electroputere şi Comat, sub pretextul că „aleea este proprietate privată şi n-aveţi voie aici“.
După ce a făcut o scurtă plimbare prin curtea viitorului mall, însoţit şi de arhitectul-şef al municipalităţii, Mircea Diaconescu, edilul a ieşit extaziat pe fosta poartă a uzinei. „E fantastic! A stat Craiova atâţia ani fără un mall, da’ acum văzui o chestie extraordinară: un mall de 93.000 mp construiţi. Prin comparaţie, Mercurul are vreo 15.000 mp, ori ăsta are 93.000 mp, adică peste 9 ha! E uluitor! Nu cred că mai există în Ţara Românească un asemenea magazin!“, a declarat Solomon.

„Eu sunt sceptic“

Edilul consideră că mallul este binevenit pentru oraş din mai multe puncte de vedere. „În primul rând, vom avea de unde să ne facem cumpărături de firmă la preţuri ca pentru un oraş sărac – cel puţin aşa mi-a spus directoarea de la mall. Apoi, Auchan-ul angajează 1.000 de persoane, mallul – încă 1.000, deci vor fi 2.000 de noi locuri de muncă, pentru tineri cu vârsta maximă de 35 de ani, ceea ce iarăşi e un lucru extraordinar. Tinerii noştri n-or să mai plece să lucreze la mallurile din ţară, vor rămâne la Craiova. Nu în ultimul rând, faptul că vom putea să intrăm acolo dimineaţa şi să plecăm seara, petrecându-ne o zi cu familia, mâncând, făcând cumpărături ori uitându-ne la un film înseamnă ceva!“, a spus Solomon.
Primarul se arată însă destul de rezervat cu privire la respectarea termenului de finalizare. „Eu sunt sceptic, însă ei spun că vor termina cu siguranţă până pe 15 noiembrie“.
Până una-alta, Primăria Craiova trebuie să rezolve conflictul care s-a ivit între viitorul mall, firma Comat şi locatarii blocurilor din vecinătate, care împart aceeaşi cale de acces de pe Calea Bucureşti. „Cei de la Comat vin pe aici cu maşini grele, iar celor de la mall nu prea le convine. În plus, mai sunt şi oamenii de la blocurile de aici, care au şi ei nevoie de cale de acces. Încercăm să găsim o soluţie să mulţumim pe toată lumea, poate să luăm o bucată de teren de la Kaufland, dacă găsim înţelegere la ei. Arhitecţii or să ne spună care este soluţia cea mai bună“, a spus Solomon.
Luni la ora 10.00, reprezentanţii Comat, Kaufland şi cei de la Mallul Electroputere se vor aşeza la aceeaşi masă, pentru a găsi o soluţie de compromis, sub medierea primarului.

Adora Mall,
peste doi ani

Tot săptămâna aceasta, reprezentanţii Adora Mall, care se construieşte pe strada Caracal din Craiova, au solicitat o întrevedere primarului municipiului, pentru a discuta despre o modificare a proiectului. Concret, este vorba despre o mutare a locaţiei hipermarketului Cora (şi, se pare, şi o extindere a acestuia) în curtea mallului.
„Ieri (joi – n.r.) am purtat o discuţie şi cu cei de la Adora Mall, pe Caracal, unde se reia finanţarea, şi sper ca în doi ani să deschidă şi ei“, a declarat vineri primarul Solomon.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

88 COMENTARII