18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHingheri în Valea Roşie

Hingheri în Valea Roşie

Cartierul Valea Roşie a fost, în această săptămână, frontul principal de lucru al hingherilor, după ce locuitorii din zonă s-au plâns la „Fii vocea cartierului tău!“ că nu mai pot ieşi din case.

Craiovenii au acuzat autorităţile publice locale la „Fii vocea cartierului tău!“ că nu se implică în stoparea fenomenului de înmulţire a maidanezilor, care, pe deasupra, devin agresivi. Atât de agresivi, încât oamenii nu mai au curaj să-şi lase copiii singuri la şcoală ori la joacă. Nici măcar bărbaţii în toată firea nu se mai simt în siguranţă. Pe lângă plângerile pe care locatarii le-au adresat primarului Craiovei în direct, oamenii au asaltat şi redacţia GdS cu e-mail-uri. „În opinia mea, cea mai mare problemă a cartierului Valea Roşie (în care locuiesc de aproximativ opt ani) o constituie câinii comunitari. Nu pot să înţeleg de ce autorităţile locale ignoră acest aspect (până la urmă reprezentativ pentru întreg oraşul Craiova), în loc să aloce fonduri pentru un program eficient de ecarisaj. În fiecare zi sunt nevoit să îmi croiesc drum printre haitele de câini vagabonzi şi de multe ori ocolesc anumite străzi de teama de a nu fi atacat de câini. În ultimul an am fost muşcat de câini de două ori, şi de multe alte dăţi am fost la un pas de a fi atacat. Mi se pare inadmisibil să se întâmple acest lucru într-un oraş cu pretenţiile Craiovei, care suferă numeroase intervenţii de cosmetizare, în timp ce problemele evidente iau amploare“, ne scrie Radu Grigoroiu, de 23 de ani, student.

 

25 de câini, prinşi

 

Patru razii în şapte zile au organizat hingherii Craiovei în Valea Roşie şi Sărari, la cererea locatarilor din aceste cartiere. Le-au căzut pradă 25 de câini, majoritatea necrotaliaţi, din zona Pieţei agroalimentare şi de la stadion, dar şi de la piaţa şi de la biserica din Sărari, au arătat ieri reprezentanţii Serviciului Public de Salubritate Craiova. „Am fost sesizaţi în multe rânduri că în aceste perimetre apar mereu căţele cu pui, dar şi câini comunitari necrotaliaţi. În ultima săptămână am intensificat intervenţiile, mai ales în Valea Roşie, fiindcă locuitorii de aici ne-au cerut să venim urgent. Cei mai mulţi maidanezi au fost ridicaţi din acest cartier“, a spus Sorin Ciobanu, directorul Salubrităţii. El a mai afirmat că hingherii vor acţiona periodic în Valea Roşie, în punctele pe care craiovenii le consideră stăpânite de animale fără control. „Credem că în oraş există peste 5.000 de maidanezi, iar în condiţiile actualei legislaţii practic este imposibil ca ei să mai fie stăpâniţi“, este de părere directorul Ciobanu. Primăria Craiova cheltuieşte lunar aproape 50.000 de lei pentru sterilizarea, tratarea şi cazarea maidanezilor capturaţi, însă fără folos vizibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

68 COMENTARII