10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDNA, scos vinovat pentru filmul cu palinca

DNA, scos vinovat pentru filmul cu palinca

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis ieri că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este responsabilă de difuzarea filmului flagrantului Remeş – Mureşan. Cu toate acestea, Inspecţia judiciară a CSM nu a putut stabili cine a multiplicat CD-ul pe care era înregistrat filmul flagrantului lui Remeş şi Mureşan, însă susţine că imaginile nu au fost redate în public pe parcursul proceselor privind măsurile preventive luate în cazul lui Mureşan.

În urma acestei decizii, CSM a decis ieri că se impune atenţionarea DNA în legătură cu modul defectuos de gestionare a informaţiilor deţinute de procurori, deficienţe care ar fi favorizat scurgerea de informaţii, potrivit preşedintei CSM, Lidia Bărbulescu. Nota inspecţiei judiciare va fi trimisă procurorului general, care ar urma să ia măsuri în legătură cu ceea ce susţin inspectorii judiciari.

Pe de altă parte, procurorul DNA, Claudiu Dumitrescu, cel care a instrumentat dosarul Remeş-Mureşan, a susţinut, în şedinţa de plen a CSM, că inspectorii Consiliului s-au folosit, în cercetările lor privind difuzarea interceptărilor din acest caz, de informaţii găsite pe blogg-ul unui consilier politic. Prezent la şedinţă, procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a acuzat, la rândul său, că verificarea făcută de inspecţia judiciară a CSM este „partizană, sau hai să îi spun superficială“.

Ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş, şi-a dat demisia din funcţie, după difuzarea imaginilor amintite. Între timp, miniştrii Remeş şi Mureşan au fost deja deferiţi justiţiei.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII