10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRectificare bugetară după o fiţuică

Rectificare bugetară după o fiţuică

OLT. Consilierii locali ai comunei Slătioara, judeţul Olt, au aprobat săptămâna trecută o nouă rectificare a bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul în curs având drept fundament o simplă fiţuică. Aceasta a fost prezentată de secretarul localităţii, care a fost silit de împrejurare să le explice aleşilor că Vergica Mateescu, cea care se ocupă de contabilitate în primărie, i-a înmânat spre prezentare o hârtie cu sumele defalcate pe cheltuieli. Atât. La mapele consilierilor, nimic pe această temă. Şi totuşi, rectificarea bugetului a fost votată. Fără notă de fundamentare, fără o anexă la buget, fără ca rectificarea să treacă prin comisiile de specialitate ale consiliului local.
În şedinţa ordinară de joi au existat şi câteva voci care au criticat această modalitate de lucru a contabilei. Un consilier s-a plâns că în consiliul local nu prea se ştie niciodată ce cheltuieli face primăria. A fost lansată chiar ideea că există oameni în primărie care încurajează şi întreţin confuzia la capitolele financiare.

Semne de întrebare

Hârtia pe care era pusă o valoare de 288.000 de lei n-a prea avut parte nici de semnături. Cea a primarului lipsea. De fapt, edilul nu prea mai obişnuieşte să semneze documente oficiale cam de mult. Suspect. Secretarul a confirmat public acest lucru, dar consilierii tac. De fapt, majoritatea consiliului este asigurată de reprezentanţii Partidului Social Democrat, din care face parte şi primarul. Toată această stare de lucruri atrage multe semne de întrebare. Se vorbeşte că Primăria Slătioara cheltuieşte mult prea mult pentru lucrări edilitare a căror calitate lasă mult de dorit. Se spune că unele sume sunt umflate şi că prin primărie sau pe seama ei se derulează plăţi care nu prea au suport în realitate. De pildă, unul dintre domeniile în care se fac asemenea plăţi ar fi cel fitosanitar. Sume mari de bani se plătesc pe operaţiunile de dezinsecţie a pomilor. În documente figurează atâţia copaci ca fiind pe domeniul public câţi nu se găsesc în toată comuna. Şi se pare că în primărie sunt mai multe tabere, în cea care-l susţine pe primar aflându-se şi contabila.
Secretarul localităţii, Gheorghe Mihai, văzând cum se mişcă lucrurile prin unitate, este oponent primarului. La şedinţa de săptămâna trecută, acesta, vizibil nervos pe faptul că edilul refuză să semneze procesul-verbal al şedinţei, că-l persiflează, dar şi pentru că şeful comunei îi ţine partea contabilei, a ameninţat
că-şi va da drumul la gură în plen şi că aleşii vor afla multe dintre lucrurile suspecte care-l au ca protagonist pe primar. Acesta s-a făcut mic şi n-a mai zis nimic. De ce-o fi tăcut edilul mâlc?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS