10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPlatformele, aruncate la gunoi

Platformele, aruncate la gunoi

Platformele de gunoi vor fi inlocuite de municipalitate cu pubele, incepând cu anul viitor. Edilii s-au gândit sa apeleze la aceasta optiune pentru a elimina ghenele de gunoi, devenite focare de infectie.


Pentru a nu mai avea bataie de cap, in fiecare saptamâna, cu platformele neingrijite de asociatiile de proprietari, autoritatile publice locale se gândesc sa le desfiinteze. Masura extrema ar urma sa survina de anul viitor pentru a fi evitate vesnicele conflicte dintre angajatii Serviciului Public de Salubritate (SPS) si reprezentatii locatarilor. Municipalitatea intentioneaza sa achizitioneze pubele pe care sa le amplaseze intr-un loc ingradit din fata fiecarei scari de bloc.


„In tot orasul, exista foarte putine asociatii care isi ingrijesc ca la carte platformele. In rest, Corpul de Control din primarie este obligat in fiecare luna sa dea câteva amenzi pentru mizeria intâlnita acolo, sperând ca in acest fel asociatiile sa isi faca treaba. De cele mai multe ori insa, sanctiunile sunt ignorate, locatarii continuând sa trasforme platformele in adevarate focare de infectie“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Potrivit sefului Corpului de Control al primariei, Dan Dobrescu, amenda poate ajunge si la 25 de milioane de lei, valoare care nu i-a speriat insa pâna in prezent pe reprezentantii asociatiilor.


Pubelele, cumparate pe banii primariei


Divergentele intre Primaria Craiova si asociatiile de proprietari dateaza insa de câtiva ani, acestea razboindu-se de fiecare data când vine vorba de responsabilitatea pastrarii curateniei in spatiul platformelor. In timp ce edilii sustin ca reprezentantii asociatiilor ar trebui sa acorde o atentie mai mare la acest capitol, cei incriminati se disculpa spunând ca nu pot sa supravegheze in permanenta platformele. „Ideea municipalitatii este foarte buna, ea fiind implementata cu succes pâna acum in mai multe orase din tara, printre care si in Timisoara. Cred ca la o scara cu 15 – 20 de apartamente, doua pubele pentru gunoiul menajer ar fi de ajuns. Acestea ar trebui sa fie inchise intr-o platforma mica, unde doar locatarii sa aiba acces. Astfel n-ar mai intra nici câinii si nici oamenii saraci sa adune gunoaie“, a declarat Ion Voiculescu, presedintele sindicatelor asociatiilor de proprietari din Craiova.


Pentru a putea pune planul in aplicare, primaria are insa nevoie de fonduri importante pentru achizitionarea pubelelor. Acestea ar urma sa fie predate, sub semnatura, locatarilor, a caror unica grija va fi sa le mentina in stare buna. Cumpararea pubelelor va fi realizata prin licitatie publica, administratia craioveana incercând sa obtina un pret mai mic de 300.000 de lei pentru o pubela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS