12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStripteuza suspecta de rapire

Stripteuza suspecta de rapire

Ancheta in cazul bebelusului disparut din maternitate joia trecuta pare sa bata pasul pe loc, dupa ce suspectul din judetul Olt s-a dovedit nevinovat. Politistii doljeni suspecteaza acum alta persoana, o femeie care lucreaza intr-un club de noapte din Craiova si care si-a abandonat copilul in spital, chiar in patul de unde a disparut Ionel.


Politistii doljeni reusisera sa identifice o femeie din judetul Olt care a vizitat maternitatea inainte de disparitia lui Ionel, de doua luni, copilul Marinelei Urâta, de 32 de ani, din localitatea doljeana Motatei-Gara. Aceasta se aratase deosebit de interesata de modalitatea in care s-ar putea adopta un copil, devenind principala suspecta, insa in cursul zilei de luni s-a stabilit ca femeia nu are nici o legatura cu disparitia lui Ionel. Oamenii legii continua cercetarile si in legatura cu un barbat observat pe holurile spitalului in ziua disparitiei bebelusului, in apropierea Sectiei de nou-nascuti. Ieri au fost incepute verificarile in cazul unei tinere din Craiova care si-a abandonat copilul in acelasi salon cu micutul de doua luni. „Avem un nou suspect. Este vorba despre o femeie, care lucreaza intr-un club de noapte din Craiova si este dansatoare. Copilul ei a stat in acelasi pat cu cel disparut. Ea si-a abandonat copilul, care este acum in plasament, insa este posibil sa fi venit si sa fi luat bebelusul crezând ca este al ei. Intâmpinam dificultati pentru ca respectiva persoana este plecata de la domiciliu de mai mult timp, insa o vom gasi in cele din urma“, a declarat comisarul-sef Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ)Dolj.


Conducerea IPJ Dolj a mai mentionat ca pâna in prezent au fost verificate aproximativ 200 de persoane si ca urmeaza altele. Politistii continua audierile si in rândul personalului medical de la Sectia de nou-nascuti pentru a se stabili daca acesta a fost implicat in vreun fel in disparitia bebelusului. De asemenea, sunt audiati si pacientii pentru a se stabili daca cineva a observat o persoana suspecta in perioada disparitiei baietelului. Oamenii legii au decis ca pentru a stabili vinovatia sau nevinovatia personalului medical o parte din acesta va fi testat cu poligraful.


Agentii de paza, primii vinovati


Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a hotarât sa declanseze o licitatie pentru schimbarea firmei care asigura paza unitatii medicale si spune ca intâmplarea cu disparitia copilului a fost „picatura care a umplut paharul“.


„Nu este vorba de o reziliere a contractului, pentru ca am ramâne fara paza. In contractul pe care il avem cu firma de paza se stipuleaza ca acesta este valabil pâna la declansarea unei licitatii, iar noi am demarat organizarea unei licitatii inaintea acestui eveniment din cauza nemultumirilor pe care le-am avut la adresa lor. Dupa parerea mea, primii vinovati de disparitia copilului sunt agentii de paza, iar camerele de luat vederi demonstreaza ca acestia nu isi faceau treaba, un numar foarte mare de oameni intrând in spital dupa orele de vizita“, a explicat Cristina Calangiu, directoarea Spitalului de Urgenta Craiova.


Cele spuse de aceasta sunt confirmate si de seful IPJ Dolj, care spune ca nici un suspect nu a putut fi identificat dupa inregistrari datorita fluxului mare de persoane. „Dupa inregistrarile video nu am putut identifica nici un suspect, pentru ca este un trafic destul de mare de persoane. Prin acea multime s-ar fi putut strecura oricine cu un copil intr-o sacosa fara sa dea de banuit“, a mai spus Georgel Enescu. Conducerea SC CIVITAS PSG SRL, societatea care asigura paza in Spitalul de Urgenta Craiova, a comunicat ca agentii si-au facut treaba pentru care sunt platiti. „Conform planului de paza avizat de organele de politie, agentii de paza CIVITAS nu au atributii in interiorul sectiilor medicale, acestia intervenind numai la solicitarea personalului medical. Pe 28 septembrie 2006, când a disparut copilul, nu au existat astfel de solicitari catre agentii de paza. Conducerea societatii noastre a fost informata de producerea evenimentului in jurul orei 19.00, aproximativ in acelasi timp cu politia, astfel ca nu a putut organiza filtre de control in timp util la punctele de acces in incinta obiectivului si nici nu a putut organiza izolarea si conservarea urmelor si amprentelor de la locul faptei“, a declarat conducerea SC CIVITAS.


Consemn la frontiera


Toate punctele de trecere a frontierei au fost anuntate despre disparitia bebelusului din Spitalul de Urgenta Craiova. Persoanele care doresc sa iasa din tara cu nou-nascuti sunt verificate temeinic de lucratorii vamali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS