12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Stiri diverse

La Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“ s-a umflat parchetul si este frig

La Grupul scolar de industrie alimentara „Ilie Murgulescu“ din Craiova, dupa un an de la receptia partiala a lucrarilor de reparatii si consolidare, receptia finala, de ieri, a fost aminata pentru o saptamina. Aminarea a fost determinata de constatarea unor deficiente (parchet umflat, grupuri de calorifere care nu functioneaza, miros de mucigai in biroul directorului), motiv pentru care nu s-a incheiat procesul-verbal de receptie. Presedintele comisiei, prof. Aristidie Gheorghiu – director al ISJ Dolj, a spus ca este in interesul firmei de constructii sa inlature toate deficientele in termen de sapte zile, deoarece firma respectiva are garantii financiare depuse la MEC si, in caz contrar, acestea se vor pierde. Reprezentantul firmei de constructii SC NOVARA IMPEX SRL, Viorica Tomescu, a dat asigurari conducerii unitatii scolare si directorului ISJ Dolj, ca in cel mult o saptamina vor fi inlaturate toate deficientele pe banii societatii.

(C.I.)

Circulatie redeschisa pe DN 6

Circulatia pe Drumul National 6, in zona pasarelei de pe raza localitatii Simian – Mehedinti, a fost redeschisa in urma cu citeva zile pe ambele sensuri. Lucratorii de la Regia de Drumuri si Poduri Mehedinti au efectuat, timp de cinci luni, lucrari de inlocuire a pasarelei de cale ferata, dar si de modernizare si fluidizare a traficului auto. Specialistii regiei au efectuat lucrari de dinamitare pentru a putea instala noua pasarela, in greutate de aproximativ 60 de tone. In acest interval, circulatia s-a desfasurat pe un singur sens, fiind dirijata cu ajutorul semafoarelor. Partea carosabila a fost dublata, fiind extinsa cu inca doua benzi.

(F.L.)

Inca o mina intinsa fratilor Nicolae si Romica Tanigoi

Gestul lui Gheorghe Dumitrescu, din Craiova, de a le oferi fratilor Nicolae si Romica Tanigoi o masa calda si un acoperis deasupra capului in comuna Amarastii de Sus, judetul Dolj, nu este singular. Preotul Ghinea Marian, de la Manastirea Cimpulung Muscel, doreste sa le ofere un loc de odihna, dar si o slujba, in gospodaria lacasului de cult. „Noi am putea sa le oferim casa, masa, dar pot sa contribuie si la bunul mers al manastirii, pentru ca avem o gospodarie frumoasa, pe care o pot lucra. Am avut si alti baieti, asa cum sint cei doi frati, care sint acum la casele lor“, a spus preotul Marian Ghinea. Nicolae si Romica Tanigoi se afla pe strazi, unde cersesc mila trecatorilor, dupa ce au fost nevoiti sa plece din centrele de plasament in care au crescut. Unul dintre frati este absolvent de liceu si urmeaza o scoala postliceala.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS