19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalActe falsificate pe calculatorul unui birou notarial

Acte falsificate pe calculatorul unui birou notarial

• Un angajat al Biroului Notarial „Tudor Marinela Daniela“ din Craiova a falsificat carti de identitate, permise de conducere si certificate de nastere pe calculatorul de la serviciu • Politia a inceput urmarirea penala pentru falsificare de inscrisuri oficiale, infractiune pedepsita cu pina la cinci ani de inchisoare

Serviciul Economico-Financiar din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj a inceput urmarirea penala impotriva lui Victor Opris, de 22 de ani, din Craiova, pentru comiterea infractiunilor de falsificare a instrumentelor oficiale si fals material in inscrisuri oficiale. Politistii considera ca tinarul – in calitate de tehnoredactor la Biroul Notarial „Tudor Marinela Daniela“ din Craiova – a falsificat, luna aceasta, carti de identitate, permise de conducere, certificate de nastere si stampile pentru diverse persoane.

Notarul a descoperit falsurile

Cu circa o luna si jumatate in urma, Victor Opris, absolvent al unui colegiu de informatica, a fost angajat ca tehnoredactor la Biroul Notarial „Tudor Marinela Daniela“. Notarul s-a bucurat cind a vazut ca tinarul – unicul baiat din cadrul biroului – se pricepea la calculatoare, asa ca i-a pus la dispozitie cel mai bun computer din dotare. Dar asezat si intr-un loc mai dosit, fapt de care Victor a profitat. Aruncind din cind in cind cite o privire pe ecranul calculatorului lui, colegele de birou au „mirosit“ ceva ilegal, anuntindu-l pe notarul Daniela Tudor, care a sesizat imediat politia. Cind a venit la serviciu in dimineata urmatoare, Victor Opris n-a mai fost primit, desi a insistat mult sa i se permita sa mearga pina la biroul lui – chipurile, pentru a-si lua lucrurile.

„I s-a desfacut contractul de munca pentru mai multe abateri disciplinare constatate. Nu este vorba doar de diverse documente pe care se pare ca le falsifica pe computerul de la serviciu, ci si de faptul ca a instalat pe calculatorul nostru un program de grafica fara a avea licenta, incalcind astfel un drept de proprietate intelectuala“, a precizat avocatul Gabriel Gunescu, reprezentantul biroului notarial.

Documente oficiale fabricate pe computerul de la serviciu

In aceeasi zi, lucratorii Politiei Economico-Financiare au luat la purecat calculatorul pe care lucrase Victor Opris. Surpriza!

„Am descoperit ca pe calculatorul biroului notarial falsificase pentru diverse persoane mai multe documente oficiale – de la certificate de nastere si stampile, pina la carti de identitate si permise de conducere“, a precizat comisarul Ilie Vilau, seful Serviciului Economico-Financiar din cadrul IJP Dolj.

In aceste conditii, Victor Opris a fost deja pus sub urmarire penala, fiind cercetat in stare de libertate. Dosarul urmeaza sa fie inaintat Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova. Daca va fi gasit vinovat, tinarul risca sa stea pina la cinci ani in inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS