10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUniunea Europeana si NATO sint in stare de soc

Uniunea Europeana si NATO sint in stare de soc

Uniunea Europeana si NATO sint in stare de soc dupa atentatele din Statele Unite. Orice activitate a fost intrerupta la Bruxelles, toata lumea condamna actele teroriste, ofera sprijin autoritatilor americane si in acelasi timp masuri de securitate intarita sint luate pentru a preveni eventuale atentate in Europa.

Primul-ministru belgian, care este presedintele in exercitiu al Uniunii Europene, e consternat de ce se intimpla in Statele Unite si condamna aceste acte „barbare“. El a exprimat solidaritatea Uniunii Europene cu poporul american in aceste momente tragice.

Romano Prodi, presedintele Comisiei Europene, e stupefiat de ce se intimpla in Statele Unite si exprima condoleante din partea europenilor pentru familiile victimelor. Presedintele francez, Jacques Chirac, condamna cu tarie atentatele „monstruoase“. El si-a intrerupt vizita din vestul Frantei si s-a intors de urgenta la Paris, unde a convocat o reuniune de criza in cadru restrins. Cancelarul german Gerhard Schroder condamna cu cea mai mare forta atentatele abominabile si este alaturi de poporul american. Parlamentul german si-a intrerupt sedinta la aflarea vestii. Primul-ministru britanic, Tony Blair, este socat teribil de atentate si propune tot sprijinul presedintelui Bush pentru a-i gasi pe teroristii care au savirsit aceste acte abominabile. Presedinta Parlamentului European, Nicole Fontaine, aflata in vizita la Roma, e consternata si indignata la aflarea vestilor din Statele Unite. La sediul NATO alerta este maxima si secretarul general al NATO, George Robertson, a ordonat personalului care nu desfasoara activitati importante sa paraseasca cladirea si sa nu vina astazi la serviciu, din motive de securitate. Secretarul general al NATO lanseaza un apel la lupta comuna impotriva terorismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS