18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecalog pentru SMS

Decalog pentru SMS

Luaţi aminte la cele zece reguli de aur pe care trebuie să le respectaţi atunci când vreţi să comunicaţi prin SMS cu un bărbat – fie el amic, prieten sau iubit

V-aţi întrebat vreodată ce greşiţi atunci când îi trimiteţi unui bărbat mesaje pe telefon, din moment ce el refuză cu încăpăţânare să vă răspundă? Cel mai probabil aţi încălcat fără să vă daţi seama cele zece reguli nescrise după care bărbaţii se ghidează atunci când apelează la SMS-uri. Elementul comun tuturor acestor reguli este respectul, care trebuie să se reflecte în comportament, indiferent de împrejurare – fie că este vorba de discuţii faţă în faţă, fie de conversaţii în mediul virtual (aici fiind inclus şi schimbul de SMS-uri).

Regula de aur: Ce ţie nu-ţi place…

Nu este nevoie să respectaţi strict toate „poruncile“ cuprinse în decalog, însă este indicat să ţineţi mereu cont de cea mai importantă: nu abordaţi faţă de alte persoane un comportament care v-ar deranja dacă ar fi „îndreptat“ către dumneavoastră. Aşa stă scris în „codul bunelor maniere“ al mesajelor trimise pe telefon.

„Interzis“ la schimburile de mesaje

Nu scrieţi mesaje sub influenţa alcoolului. Dacă vă imaginaţi că, după ce aţi băut un cocteil sau două, simţurile vi se ascut şi sunteţi mai spirituală, ar fi bine să vă mai gândiţi. Bărbaţii spun că alcoolul nu le face pe femei mai amuzante, dimpotrivă, ele par mai sărace cu duhul decât sunt în realitate. Domnii susţin că femeile nu au nici un avantaj dacă trimit mesaje „spirituale“ atunci când sunt sub influenţa alcoolului, ci primesc doar bile negre.
Nu vă jucaţi cu mesajele. Această regulă nu are de-a face cu jocurile de cuvinte. Este vorba aici de jocul „la propriu“ cu SMS-urile, care ar putea fi periculos uneori. Regula se referă la faptul că nu trebuie să vă prefaceţi că nu aţi primit un SMS şi nici să ignoraţi un astfel de mesaj (orice ar conţine el), dar nici nu trebuie să arătaţi mesajele unor persoane despre care ştiţi că nu trebuie să le vadă. Un astfel de comportament nu este decât o dovadă de imaturitate şi chiar de răutate, pe care bărbaţii nu o vor aprecia.
Nu purtaţi discuţii serioase prin SMS. Schimbul de mesaje pe telefonul mobil nu reprezintă cel mai bun cadru pentru conversaţii serioase sau profunde. Nu formulaţi întrebări despre relaţie prin SMS, nu îi cereţi explicaţii partenerului prin mesaje şi nici nu puneţi întrebarea „Încotro se îndreaptă relaţia noastră?“ în acest fel. Asumaţi-vă aceste curiozităţi şi purtaţi aceste conversaţii serioase faţă în faţă.
Nu îi daţi papucii prin SMS. Dacă vă imaginaţi cumva că SMS-ul este o modalitate potrivită sau acceptabilă pentru a vă despărţi de cineva, trebuie să vă revizuiţi atitudinea. O asemenea idee este nu doar inacceptabilă, ci şi impardonabilă.

Ce trebuie să faceţi

Transmiteţi informaţii utile. Bărbaţii nu văd rostul unor mesaje fără rost – SMS-uri care conţin ceea ce pentru ei pare a fi o înşiruire de cuvinte care nu spun nimic. Un bărbat nu vede rostul mesajului „Mă uit la un documentar pe Discovery“, trimis pentru ca dumneavoastră să îl anunţaţi cu ce vă ocupaţi în momentul respectiv. Pentru el, este o pierdere de energie şi, de ce nu, de bani. Singura situaţie în care o astfel de informaţie ar fi utilă este aceea în care respectivul documentar tratează un subiect care îl interesează – în acest caz ar fi indicat să precizaţi şi punctul de interes în SMS.
Precizaţi în SMS detaliile importante. Atunci când trimiteţi un SMS în ideea de a vă pregăti iubitul pentru o situaţie iminentă, ideal este să îi spuneţi şi detaliile importante. Dacă, de exemplu, trimiteţi un mesaj care cuprinde doar textul „Sunt pe drum“, deşi ar trebui să precizaţi „Sunt pe drum, vin cu fratele meu mai mic şi vorbăreţ“, nu îi veţi crea partenerului starea potrivită. Primind primul mesaj, el îşi va imagina că veţi petrece câtva timp împreună, însă aflând şi detaliile, va fi pregătit sufleteşte.
Aveţi grijă când şi cum trimiteţi SMS-uri. Nu este indicat să trimiteţi mesaje oricând, oricum şi oricui. De exemplu, dacă sunteţi la întâlnire sau chiar într-o şedinţă la serviciu, nu ar fi bine să bateţi toba prin SMS. Dacă sunteţi la cinematograf, trimiterea şi primirea mesajelor îi poate deranja pe cei din jur. Mai mult, este de-a dreptul periculos să trimiteţi SMS-uri atunci când sunteţi la volan.

În aşteptarea răspunsului

Respectaţi-vă reciproc ritmul SMS-urilor. Fiecare persoană are propriul său ritm de viaţă sau de muncă, iar acest lucru este valabil şi în cazul trimiterii de SMS-uri. Dacă ştiţi că, de obicei, termenul de răspuns este de cel puţin o oră, nu vă panicaţi dacă partenerul nu reacţionează în 15 minute. Dacă vă răspundeţi la mesaje în zece minute, nici dumneavoastră şi nici el nu vă puteţi plânge că răspunsul nu a venit în cinci.
Aşteptaţi-vă să primiţi ce trimiteţi. Schimbul de mesaje nu este prea diferit de o conversaţie „tradiţională“. Prin urmare, dacă mesajul dumneavoastră are o abordare nepoliticoasă, aşteptaţi-vă ca şi răspunsul să fie pe măsură. Aceeaşi regulă este valabilă în cazul mesajelor agresive, repezite sau vulgare.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU