18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte ştiri

Bolovan de patru tone, urcat în vârful muntelui
Un artist chinez urmează să amplaseze un bolovan de patru tone în vârful unuia dintre cei mai înalţi munţi ai Austriei, informează site-ul web.orange.co.uk. Ai Weiwei, artistul care a proiectat, printre altele, stadionul „cuib de pasăre“ pentru Jocurile Olimpice organizate în Beijing în 2008 a primit permisiunea autorităţilor austriece pentru a urca şi a amplasa uriaşul bolovan pe masivul Hoher Dachstein, care se ridică semeţ la înălţimea de 2.995 de metri. Artistul spune că opera lui vrea să atragă atenţia asupra tensiunii care există între om şi mediul înconjurător în care acesta trăieşte. „Bolovanul va fi transportat cu elicopterul până în vârful muntelui, iar Ai va supraveghea personal întreaga acţiune“, a declarat un reprezentant al autorităţilor austriece. Ai Weiwei, în vârstă de 53 de ani, este unul dintre cei mai influenţi bloggeri din China şi un activist social care s-a făcut remarcat prin desele conflicte pe care le are cu autorităţile din China.

O japoneză îşi oferă trupul chinezilor drept despăgubire

O tânără japoneză licenţiată în istorie a decis să îşi ofere trupul studenţilor chinezi, pentru a se scuza astfel pentru faptul că Japonia a invadat China în 1937. După cum informează site-ul zigonet.com, Raunchy Anri Suzuki, de 24 de ani, este o actriţă de filme pentru adulţi care şi-a dat doctoratul în istorie japoneză. După ce a studiat momentul istoric al invaziei Chinei de către Japonia, tânăra s-a simţit obligată să încerce să repare greşelile făcute în trecut de conducătorii ţării sale. „Trebuie să respectăm lecţiile pe care ni le dă istoria şi chiar dacă nu putem face nimic pentru a le elimina, suntem datori să încercăm să oferim compensaţii“, a explicat japoneza. Aşa i-a venit ideea de a-şi oferi corpul drept despăgubire. „Este vorba doar de o compensaţie simbolică“, a precizat tânăra studentă.

Yoga în mijlocul străzii
Un chinez a creat un adevărat haos în traficul din oraşul în care locuieşte, după ce a început să îşi facă exerciţiile obişnuite de yoga chiar în mijlocul unei străzi aglomerate. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, traficul rutier a fost dat peste cap după ce bărbatul şi-a aşezat salteaua de yoga pe carosabil, în centrul oraşului Guangzhou, din provincia Guangdong, în timpul orei de vârf de dimineaţă. Claxoanele s-au făcut auzite în tot oraşul, iar blocajul a afectat până la urmă traficul din întreg centrul oraşului. Mai multe echipaje de poliţişti de la Rutieră au fost trimise la locul cu pricina pentru a dirija traficul blocat. Bărbatul a fost într-un final convins să termine şedinţa de yoga, apoi a fost arestat şi dus la secţia de poliţie. „Din fericire, persoana în cauză şi-a terminat exerciţiile de yoga într-o oră, altfel sistemul de transport al oraşului ar fi fost oprit complet“, a declarat un reprezentant al poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS