18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Moda tricotajelor

Fie că trebuie să adoptaţi o ţinută office, fie că ieşiţi cu prietenele în oraş la o cafea şi la un pahar de vorbă, nu mai sunteţi nevoită ca, în toiul iernii, când temperaturile se menţin sub zero grade, să purtaţi doar o cămaşă subţire şi un sacou care nu ţin deloc de cald. Anul acesta, designerii ne dau voie să purtăm mult iubitul tricot. Puloverele de lână, cu guler supradimensionat, parcă special create să vă îmbrăţişeze şi să vă ferească de frig, sunt la modă. Un simplu drum prin magazinele de profil din oraş vă va îmbogăţi garderoba şi vă va alinia la noile tendinţe.

Şi nou, şi vechi

Nu mai este o noutate puloverul lung, gen „rochiţă“, pe care îl puteţi asorta la o pereche de ciorapi cu densitate mare, de pildă 60 den. Noutăţile acestui sezon toamnă-iarnă sunt mânecile scurte, trei sferturi sau bufante şi complexitatea tricotului. Fie că este realizat din împletituri mari sau, cum zicea bunica, „opturi“, fie în „bob de orez“, puloverul tricotat sau croşetat nu trebuie să vă lipsească din garderobă. Preţul unui model cu mânecă scurtă, lung, care poate fi purtat cu cămaşă, este de 55 de lei, iar un model cu cataramă, deschis în faţă, nu depăşeşte suma de 65 de lei, dacă nu aparţine vreunei firme pretenţioase. Dacă alegeţi un pulover lung de la Kenvelo veţi plăti pentru achiziţionarea lui 109 lei. De la acelaşi magazin, un model cu blăniţă la gât, care este mai potrivit toamna, ajunge să coste tot în jur de zece lei. Există însă şi oferte mai puţin costisitoare. Un tricotaj fin pentru domnişoarele uşor plinuţe, care nu le va dezavantaja, se găseşte la preţul de 44,9 lei.

Modele finuţe şi interesante se găsesc şi la Foxy. Preţul este la fel de piperat, un pulover ajungând să coste 80 – 90 de lei. Şi pentru că şi vestele sunt la modă, puteţi achiziţiona câteva modele în diferite culori. La House of Art, preţul unui astfel de produs se situează între 35 şi 60 de lei, în funcţie de complexitatea modelui sau de calitate. Şi dacă nu v-aţi hotărât încă în privinţa pulovărului pe care să-l achiziţionaţi, poate vă decideţi mai repede în faţa rafturilor care găzduiesc accesoriile pufoase – fularele, cu ajutorul cărora veţi face faţă mai uşor vremii mohorâte şi reci. Preţul unui astfel de accesoriu se situează între 25 şi 45 de lei.

Fie că optaţi pentru o ţinută întreagă (fustă şi pulover) din tricot, fie că alegeţi o rochie neagră şi un bolero din mohair (pentru o ţinută mai elegantă) sau un simplu fular, nu trebuie să vă faceţi griji că nu veţi fi în pas cu moda, căci tricotajele se poartă în acest sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS