23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea părului în anotimpul rece

Îngrijirea părului în anotimpul rece

Îngrijirea podoabei capilare nu înseamnă numai aplicarea atentă a cremelor şi a măştilor de păr, ea implică şi o spălare corectă.

Toţi factorii externi îşi pun amprenta asupra firului de păr şi îl degradează. Părul este şi mai puternic afectat dacă în momentul acţiunii acestor factori externi sunt aplicate diverse produse de styling.
„În sezonul rece, părul trebuie spălat o dată la trei sau patru zile, pentru că sub căciulă se îngraşă mai repede. Doamnele trebuie să folosească mai mult cremele şi măştile specifice firului de păr“, a explicat hair-stylista Florentina Bălan. Ea a precizat că părul cu un fir mai gros poate fi spălat mai rar. „Nu recomand iarna produsele pentru fixare, în special persoanelor care au firul de păr mai subţire. Acesta este foarte sensibil şi se deteriorează repede. Cele mai bune sunt cremele de strălucire, care nu fixează firul de păr, dar îl fac un pic mai luminos“, a adăugat hair-stylista.

Metodă eficientă de spălare a părului

Este foarte important ca şamponul să se aplice de două ori pe păr. „Prima şamponare nu curăţă, abia dacă deschide bine porii. Abia la a doua şamponare se poate spune că se curăţă părul. Nu este suficient numai şamponul, dar eu nu recomand produsele 2 în 1. Nici şamponul nu îşi face bine efectul, nici balsamul nu apucă să acţioneze pe firul de păr“, a fost recomandarea Florentinei Bălan.
Chiar dacă multe persoane spun că au părul moale şi nu mai au nevoie de balsam, acesta este folositor pentru că hidratează firul de păr şi îi dă luciu, dar îl face şi mai uşor de pieptănat.
O spălare corectă începe de la aplicarea şamponului. Acesta se întinde pe palme şi apoi se aplică pe părul umed, de la creştet spre creafă, ca să nu se încurce firele de păr. Frecarea nu se face cu unghiile, ci cu buricele degetelor.
Modul de uscare a părului şi-l alege fiecare. „Ştiu că multe domnişoare şi doamne preferă să nu folosească foehnul. Orice ar alege, nu trebuie să uite de prosop. Părul umed se înveleşte într-un prosop foarte bun şi se lasă aşa câteva minute ca să se absoarbă apa. Este bine de ştiut că frecarea intensă cu prosopul usucă şi despică firul de păr. Foehnul nu este aşa de periculos cum se zvoneşte, dar este mai sănătos să lăsăm părul să se usuce singur“, a specificat Florentina.
Hair-stylista a mai dat câteva recomandări în ceea ce priveşte apa pentru spălarea părului. Nu trebuie să fie prea fierbinte, iar limpezirea se face cu apă mai rece. În apă călduţă porii se deschid şi se curăţă mai bine pielea, iar când folosim apă rece, porii se închid.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS