18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte ştiri

Statuie a reginei Marii Britanii, realizată din aparate electrocasnice

Regina Elisabeta II a Marii Britanii şi soţul ei, Ducele de Edinburgh, au aniversat 60 de ani de căsnicie, iar în onoarea acestui eveniment a fost ridicată o statuie ce o înfăţişează pe însăşi Regina Angliei. Potrivit site-ului timesonline.com, acest monument nu este însă obişnuit, el fiind alcătuit din aparate electrocasnice uzate. Statuia este creaţia artistului Ptolemy Elrington, măsoară aproape doi metri şi jumătate şi a fost realizată din cafetiere, aparate de prăjit pâine, storcătoare de fructe şi alte asemenea aparate defecte. Neobişnuita statuie a fost comandată de o companie producătoare de aparatură electrocasnică, firmă ce marchează anul acesta 60 de ani de când funcţionează pe piaţa mondială. Statuia se află în Parcul londonez Potter’s Field, în apropiere de Tower Bridge.

Riscă închisoarea pentru că şi-a zugrăvit casa roz

Un pensionar italian riscă să petreacă cinci ani în închisoare pentru că şi-a zugrăvit casa roz, informează site-ul ananova.com. Giuliani Contadino, de 75 de ani, se face vinovat de a fi încălcat legea vopsindu-şi casa, întrucât imobilul face parte din Parcul Naţional Cinque Terre, o zonă protejată ce aparţine patrimoniului cultural al UNESCO. „Au venit la mine nişte poliţişti şi mi-au spus că am încălcat legea când mi-am zugrăvit casa, iar eu le-am spus că, dacă e o problemă aşa mare, nu au decât să mă ajute să o vopsesc la loc“, a declarat Contadino.

Centru de recuperare pentru dependenţii de loto

Autorităţile chineze au înfiinţat primul centru de ajutorare a dependenţilor de jocuri de noroc, instituţie „dedicată“ în special celor care nu se pot abţine să joace la loto. După cum informează Reuters, acest serviciu va fi controlat de centrul de cercetare în domeniul loteriilor, un departament al Universităţii din Beijing, şi va include o linie telefonică prin care jucătorii-problemă pot primi consiliere psihologică sau juridică, în funcţie de caz. „Din categoria jucătorilor-problemă fac parte acele persoane pentru care cumpărarea unui bilet la loto are un impact negativ sau chiar distructiv, această acţiune răsfrângându-se asupra propriei persoane, a carierei sau a familiei“, a declarat directorul centrului. Loteriile au devenit foarte populare în rândul săracilor şi al noilor îmbogăţiţi din China, o ţară unde multe tipuri de jocuri de noroc sunt interzise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS