21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte ştiri

Şcoală în grotă

Copiii dintr-un sat izolat din China învaţă într-o şcoală construită într-o grotă din munte, informează site-ul ananova.com. Neobişnuita şcoală a fost improvizată într-o grotă săpată în muntele de la marginea satului Getu, din provincia Guizhou, şi a avut la inaugurare o singură clasă de elevi. Acum, la „Şcoala din grotă“ sunt opt profesori care predau lecţii la 186 de elevi. „Copiii sunt foarte dornici să înveţe carte şi nu îi împiedică nimic să vină la şcoală. Avem chiar elevi care merg şase ore pe zi ca să ajungă aici“, a spus directorul şcolii. Acesta a adăugat că instituţia pe care o conduce funcţionează ca orice şcoală, are mai multe clase şi chiar un teren de joacă.

Maşină uitată la peco

Un pensionar german s-a dus la o staţie de benzină să facă plinul, dar a uitat de ce a mers acolo. După cum informează site-ul pr-inside.com, bărbatul, de 63 de ani, a intrat în peco, a pus benzină şi a plătit plinul, după care a plecat pe jos, lăsându-şi maşina la pompă mai bine de o oră. Un angajat al staţiei de carburanţi a devenit suspicios când a văzut maşina blocând pompa atâta timp şi a alertat autorităţile. Poliţia a reuşit să ia legătura cu bătrânul uituc, care a venit imediat să-şi recupereze maşina. „Omul spune că pur şi simplu a uitat de maşină şi a plecat pe jos acasă“, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Unul din trei britanici crede că Everestul este în Europa

Englezii par să fie codaşii lumii în materie de geografie. Rezultatele unui studiu recent au scos la iveală faptul că unul din trei britanici crede că Muntele Everest se află în Europa. Mai mult decât atât, jumătate dintre englezi nu ştiu că Nilul este cel mai lung fluviu din lume. Potrivit studiului, realizat de National Geographic pentru a marca săptămâna informării, unul din trei englezi chestionaţi a răspuns că Everestul se află în Alpi sau chiar în Marea Britanie, când, de fapt, acest masiv muntos se află la graniţa dintre Nepal şi China, în timp ce jumătate dintre respondenţi nu au ştiut care este cel mai lung fluviu din lume. Întrebaţi ce instituţie au vizitat în ultimul timp, 39 la sută dintre participanţii la studiu au răspuns că supermarketul este locul unde merg cel mai des, în timp ce doar nouă la sută au spus că în ultimul timp au vizitat un muzeu.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS