21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

În pas cu moda

Blugi moderni, hanorace bolero, cămăşi asortate cu un corset sunt piesele de vestimentaţie alese de liceeni pentru începerea noului an şcolar.

S-a dus de mult vremea în care liceenii purtau uniforme. Sarafanele de un albastru închis au fost înlocuite în timp cu fustele mini sau cu blugi, rareori cu pantaloni din stofă. Nici băieţii de astăzi nu-şi amintesc să fi fost vreodată nevoiţi să poarte uniformele acelea imposibile, cu sacou şi pantaloni din stofă. Acum, la modă sunt blugii, hanoracele de firmă, adidaşii şi nu ţinutele protocolare, inestetice şi demodate. Aşa se face că magazinele cu haine pentru tineri au fost luate cu asalt în ultimele zile. Toată lumea vrea ca în prima zi de liceu să fie pusă la punct. 

Denimul conduce în topul preferinţelor

O zi la shopping rezolvă problema. Cu banii căpătaţi de la părinţi, tinerii încep itinerariul prin magazine. Două-trei perechi de blugi sunt absolut necesare. Nu mai multe că poate până în iarnă moda mai cunoaşte unele evoluţii şi atunci investiţia actuală este zadarnică. Modelele sunt variate, la fel şi preţurile. Poţi găsi blugi la 33 de lei, la 42, la 50 de lei şi poate chiar mai scumpi dacă vine vorba de o firmă de prestigiu în domeniul modei, în jur de 140, 150 de lei. Şi cum la o asemenea piesă de vestimentaţie s-ar asorta de minune un hanorac la modă, tânărul licean aruncă în coşul de cumpărături un astfel de produs. Scoate din buzunar pentru achiziţionarea lui vreo 53 de lei. Pentru un model mai sofisticat adaugă câteva sute de mii. Nu depăşeşte însă suma de 70 de lei. Şi o geacă de denim ar fi potrivită pentru dimineţile răcoroase de toamnă. E modernă, accesorizată cu tot felul de capse. Preţul ei e piperat: 200 de lei. „Merită“, îşi spune în gând liceanul nostru, ca o justificare pe care nu i-o ceruse nimeni. Numai că o încălzire înaintea confruntării cu părinţii este de bun augur. Lăsând la o parte gândurile negative, tânărul îşi continuă itinerariul printre rafturi. Alege şi câteva bluze sport, cu diferite imprimeuri sau simple. Preţul lor variază între 36 şi 48,5 lei. Atenţia unei tinere domnişoare de liceu, şi ea la cumpărături, este captată de un hanorac scurt, gen bolero, la 19 lei, dar şi de un corset la acelaşi preţ. După câteva minute de gândire aceste piese de vestimentaţie se alătură celor deja existente în coş.
Pentru ocazii speciale

Şi pentru că pe parcursul unui an şcolar se mai ivesc şi câteva ocazii speciale, nu ar strica şi câteva cămăşi. Cele simple nu depăşesc 67 de lei. Sunt în toate culorile posibile. Vecine de umeraş le sunt alte modele la 71 de lei, accesorizate cu câţiva nasturi în nuanţe mai închise decât cea a cămăşii. Alte câteva exemplare ceva mai încolo. Sunt prevăzute cu volane de-a lungul nasturilor care le închid. Preţul lor: 63 de lei. Câteva modele din mătase la 64,5 lei se învecinează cu alte piese din aceeaşi categorie, care se prind cu un şnur sub piept. Un model interesant şi sexy, care cucereşte. Preţul său nu depăşeşte 72 de lei. Şi ce altceva s-ar potrivi mai bine la o astfel de cămaşă decât o pereche de pantaloni clasici din stofă la 38 de lei. Un compleu interesant aşezat undeva în stânga îi face cu ochiul. „Mama ar fi cu siguranţă mulţumită să constate că prin teancul de haine s-a strecurat şi el“, gândeşte tânăra. Verifică portofelul, numără banii. I-au rămas două sute de lei. Îşi permite deci să dea 98,5 lei pe compleu şi chiar să-şi achiziţioneze şi un trening nou pentru orele de sport, la 89,5 lei. Banii s-au terminat, cumpărăturile la fel. E drept că ar fi încântat-o şi acea şapcă din piele cu tot felul de accesorii la 125 de lei. Poate cu altă ocazie, căci vremea rea nu este departe…
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU