29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGraţie şi frumuseţe pe podium

Graţie şi frumuseţe pe podium

Rita Mureşan, Liliana Turoiu Udrea, Rianne de Witte din Olanda, Christophe Guillarme din Franţa sunt doar câteva dintre numele cu greutate în domeniul designului vestimentar care
şi-au prezentat sâmbătă seară creaţiile pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

Deşi a început cu o întârziere de mai bine de oră, cea de-a doua ediţie a Festivalului de modă Miss Royal Models Oltenia şi Muntenia a debutat cu una dintre cele mai interesante colecţii purtând semnătura cunoscutei creatoare de modă Rita Mureşan. Fracul reprezintă o reîntoarcere la o piesă elementară a istoriei costumului. Supus unor modalităţi de interpretare mai ales prin folosirea unor detalii caracteristice, papionul, gulerul, nasturii şi jobenul, cel din urmă într-o variantă redusă, fracul este prezent în colecţia primăvară – vară 2007, care vizează femeia puternică, dar, în acelaşi timp, senzuală şi rafinată. O defilare impresionantă de chantung, catifea, voaluri, mătase naturală, dantele, accesorizate cu strasuri Swarovski, într-o paletă cromatică adaptată tendinţelor, alb, negru, roşu, verde, gri – aşa s-ar putea caracteriza în câteva cuvinte ţinutele Ritei Mureşan. Cum era şi firesc, cunoscutul designer a venit în faţa craiovenilor şi cu o deosebită colecţie de rochii de mireasă, în inconfundabilul stil romantic. Şi de această dată au cucerit şi încântat rochiile din voal, ce subliniau linia corpului, cu trene şi broderii, în combinaţii de alb cu crem, accesorizate cu pietre Swarovski.

Eleganţă, bun-gust, rafinament

Bella Lengerie Donna cu a sa colecţie primăvară – vară 2007, piesele pret-a-porter ale Lilianei Turloiu Udrea, rochiile de mireasă ale casei Noela Style, colecţia toamnă – iarnă 2007 a casei de modă Roberta, purtând semnătura designerului Izabela Andrei, dar şi creaţiile Mihaelei Iacob, de la Nubia Uno, „Ayana“, au avut în comun eleganţa şi rafinamentul. Nu le-au lipsit însă nici combinaţiile inedite între materiale, culori, clasic şi modern. Aceleaşi atribute date de eleganţă şi rafinament au caracterizat şi creaţiile designerilor internaţionali Rianne de Witte din Olanda şi Christophe Guillarme din Franţa. „Shelter“, colecţia toamnă – iarnă 2007/2008, purtând semnătura designerului olandez, a adus pe scena Naţionalului craiovean piese vestimentare, topuri, cămăşi, fuste, cape şi sacouri, inspirate din „libertatea de mişcare a păsărilor tropicale, a fluturilor amazonieni“, accesorizate cu garnituri natural-print ce au avut menirea de a aduce un plus de protecţie şi comoditate. Totul, pe un fond cromatic ameţitor de frumos, gri în combinaţii ingenioase cu alb şi negru, roşu burgund sau verde-smarald. Aceleaşi combinaţii ingenioase au fost şi în colecţia „Eastern Jungle“ a lui Christophe Guillarme, destinată femeii mature, senzuale şi feminine.

Muntenia a bătut Oltenia

Frumuseţea şi graţia feminină au fost atributele care au caracterizat şi concursul de Miss din cadrul festivalului, la care au participat 16 concurente selectate în urma unei caravane desfăşurate în 11 oraşe: Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Târgovişte, Galaţi, Brăila, Buzău, Ploieşti, Alexandria şi Craiova. După prezentarea ţinutei de zi, a costumelor de baie şi a rochiilor de seară, concurentele a trebuit să uimească juriul cu răspunsurile la câteva întrebări. Şi l-au uimit, în mod mai mult neplăcut, căci ce impresie poate să facă o concurentă care, la întrebarea prezentatorului „Care sunt atuurile tale?“, răspunde scurt: „Mă bazez pe silueta mea“. Altă întrebare, „Care sunt armele de seducţie ale unei femei?“, şi alt răspuns al unei tinere aspirante la titlul de Miss Royal Models: „Ţinuta scenică“, menit să completeze părerea celor care urma să desemneze câştigătoarea concursului. Şi microfonul dispare din faţa ei ca prin minune. Spre binele tuturor. O dată probele trecute, se anunţă şi finalistele: locul trei – Roxana Pistol, o „copie“ o cunoscutei Gina Pistol, locul doi – Mihaela Ilie, din Craiova, viitor fotomodel cu măsuri ideale 90-60-90, şi, în fine, câştigătoarea – Gabriela Iordache din Brăila, bruneta care a cucerit publicul de la prima apariţie. Un spectacol reuşit, un maraton al frumuseţii, graţiei şi creaţiilor vestimentare de înaltă clasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII