19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele francez Francois Hollande condamnă linşarea adolescentului român

Preşedintele francez Francois Hollande condamnă linşarea adolescentului român

Preşedintele francez Francois Hollande şi premierul Manuel Valls condamnă linşarea adolescentului român de etnie romă care se află în comă, după ce a fost bătut crunt de un grup de 12 persoane care îl suspectau de furt. Preşedintele Francois Hollande a denunţat actele „incalificabile şi nejustificate”, care contravin tuturor principiilor pe care se fondează statul francez. Totodată, liderul de la Elysee a cerut ca autorii acestei agresiuni să fie prinși imediat și să plătească pentru fapta lor, potrivit europafm.ro. La rândul său, premierul Manuel Valls condamnă linşarea tânărului român, acesta cerând ca „cei responsabili să fie găsiţi cât mai rapid”.

Și ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a condamnat „violenţele la care a fost supus adolescentul”. El a precizat că „Poliţia Judiciară este mobilizată pentru a face rapid lumină în acest caz, să aresteze autorii faptelor şi să-i aducă în faţa justiţiei”.

Până în prezent, nimeni nu a fost arestat în acest caz, însă au fost audiaţi numeroşi martori şi sunt analizate înregistrări ale camerelor de supraveghere din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS