27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalColecţionar de mărfuri de contrabandă

Colecţionar de mărfuri de contrabandă

Un bărbat din Mehedinţi riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce, în urma unei percheziţii domiciliare, poliţiştii au găsit în locuinţa sa peste 40.000 de ţigarete, 58 de litri de alcool şi 24 de pachete cu cafea, toate provenind din Serbia. Cel mai probabil, marfa a ajuns în comuna Pătulele, prin Vama Porţile de Fier I, însă suspectul le-a spus oamenilor legii că le-a găsit abandonate pe Drumul Naţional 56 şi avea de gând să le ducă la poliţie.
Mehedințeanul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Vânju Mare cu propunere de arestare pentru 29 de zile. Acesta este cercetat penal pentru colectarea, deţinerea şi desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.
„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vânju-Mare au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Ion G., de 56 de ani, din comuna Pătulele, fiind identificate 40.900 de ţigarete de diferite mărci, nemarcate sau marcate necorespunzător cu timbre aparţinând Republicii Serbia, Ucraina şi Moldova, 58 de litri alcool de provenienţă sârbească fără banderole de marcaj şi 24 de pachete cafea, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă. Faţă de suspect se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere şi desfacere a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător peste limita prevăzută de lege“, a declarat Mihai Stoica, comisar IPJ Mehedinţi.
Din vânzarea ţigărilor şi alcoolului, mehedinţeanul ar fi avut un câştig de peste 20.000 de lei. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul îşi poate petrece următorii cinci ani în spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS