32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMicrobuzele pentru elevi nu au sosit

Microbuzele pentru elevi nu au sosit

GORJ. Microbuzele necesare transportului elevilor gorjeni de la domiciliu la şcoală şi retur, promise de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) pentru noul an şcolar, nu au sosit.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Liviu Andrei, a declarat că administraţiile comunelor au fost puse în încurcătură, trebuind să recurgă la închirierea unor mijloace de transport, pentru ca elevii din localităţile îndepărtate să ajungă la şcoală.

„Dotarea cu cele 24 de microbuze promise de ministerul de resort este necesară, în condiţiile în care vremea devine din ce în ce mai rece“, a menţionat Liviu Andrei.

Cele 24 de microbuze aşteptate de ISJ Gorj de la MECT sunt necesare pentru transportul zilnic la şcoală şi retur al celor 805 elevi, din 41 de localităţi gorjene. Dintre aceştia, 314 copii provin de la cele 11 şcoli comasate la începutul acestui an de învăţământ. Liviu Andrei a precizat că Ministerul Educaţiei a promis că va mai aloca fonduri pentru judeţul Gorj.

„A avut loc o rectificare bugetară şi vom mai primi bani. Am nevoie de la primari de adrese cu lucrările pe care le au primarii în derulare şi pentru care primarii nu mai au bani. Ei trebuie să solicite bani de la minister. De asemenea, am nevoie de adrese pentru necesarul de bani pentru anul şcolar viitor“, a precizat Liviu Andrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU