18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGrenadă în vestiarele pandurilor

Grenadă în vestiarele pandurilor

Chiar pe 11 septembrie, data atentatelor de la New York din urmă cu şase ani, în vestiarele echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu s-a descoperit o grenadă, fapt care a alertat oficialităţile gorjene. Grenada a fost găsită într-o cutie, pe un raft, de muncitorii care lucrau la renovarea vestiarelor distruse de puternicul incendiu de săptămâna trecută. Aceştia au anunţat şeful de echipă, care a depozitat elementul de muniţie pe spaţiul verde din preajma clădirii. La faţa locului a sosit o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, care a constatat că grenada nu prezenta nici un pericol, fiind de exerciţiu.

„Este vorba despre o grenadă de exerciţiu, din cauciuc, cu focos tot de exerciţiu. Împrejurările în care a ajuns în această zonă nu le cunoaştem, eventual a fost găsită în altă parte, iar copiii care au venit la antrenament au adus-o. Nu prezintă nici un fel de pericol. Se foloseşte în procesul de instruire, la exerciţul de aruncare a grenadei“, a declarat locotenent colonel Serafim Văideanu.

Înainte de Revoluţia din 1989, spaţiul folosit acum ca magazie de clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a fost utilizat pentru depozitarea materialelor destinate pregătirii gărzilor patriotice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS