33.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024

Scurte ştiri

Recompensaţi pentru bună purtare
GORJ. Un număr de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu Jiu sunt eliberaţi condiţionat în fiecare săptămână. Potrivit comandantului penitenciarului, Eugen Simescu, săptămânal se întruneşte o comisie de eliberare condiţionată în care se discută comportamentul deţinutului care a solicitat conducerii PMS eliberarea. „Comisia evaluează cazul deţinutului de faţă cu acesta, nu ca în alte instituţii de acest gen, unde condamnatul nu participă la discuţii, ci doar primeşte vestea eliberării sau amânarea ei. Marţea este zi de eliberare, iar cu o săptămână înainte se întruneşte comisia“, a declarat Eugen Simescu.
Săptămâna trecută, comisia a discutat eliberarea a 28 de deţinuţi. Au fost eliberaţi 19 dintre cei 28, restul obţinând o amânare. Mâine vor ieşi pe porţile penitenciarului şase condamnaţi, care au trecut cu brio de comisia de eliberare condiţionată.

O nouă sesiune de bacalaureat
GORJ. Elevii gorjeni care nu au promovat bacalaureatul în vară vor susţine o nouă sesiune de examene. Potrivit inspectorului şcolar general, Liviu Andrei, la această sesiune s-au înscris 883 de candidaţi. Examenele se vor desfăşura în perioada 20 – 29 august, în două centre din municipiul Târgu Jiu: Colegiul Comercial „Virgil Madgearu“ şi Grupul Şcolar Materiale de Construcţii. De această dată, a fost constituit un singur centru de evaluare, la Şcoala generală „Alexandru Ştefulescu“, profesorii evaluatori fiind selectaţi din liceele unde procentul de promovabilitate din sesiunea anterioară a fost de 100%.

CEZ va închide trei casierii în judeţul Gorj
GORJ. CEZ Servicii va închide de pe 3 septembrie trei puncte de încasare şi relaţii cu clienţii din judeţul Gorj, şi anume cele de la Tismana, Turceni şi Mătăsari. Cetăţenii vor avea la dispoziţie oricare dintre cele 47 de puncte de relaţii cu clienţii existente în judeţ. De asemenea, de pe 15 august până pe 5 septembrie nu se mai efectuează încasări în numerar la Centrele de Relaţii cu Clienţii. După această dată, oamenii vor putea să achite facturile la poştă, prin mandat poştal, şi la bănci, cu ordin de plată.
Într-un comunicat de presă, CEZ a făcut cunoscut faptul că după 10 septembrie încasările în numerar se vor putea face numai în oraşele reşedinţă de judeţ. Toate aceste schimbări au legătură directă cu eficientizarea costurilor. Avantajul clienţilor va fi acela că se vor centraliza o serie de activităţi, proces care va avea ca efect îmbunătăţirea serviciilor prestate. De asemenea, potrivit CEZ, o dată cu acest nou sistem, toate solicitările cetăţenilor se pot rezolva şi prin intermediul poştei electronice, al telefoniei sau al Centrelor de Relaţii cu Clienţii virtuale.

Restricţii de circulaţie
GORJ. Circulaţia în Târgu Jiu va fi restricţionată săptămâna aceasta, pe durata Festivalului Berii, manifestare cu tradiţie în oraşul lui Brâncuşi. Începând de astăzi, ora 5.00, până luni, 27 august, ora 24.00, se interzice circulaţia pe bulevardul Constantin Brâncuşi (sectorul cuprins între strada Traian şi strada Vasile Alecsandri), precum şi oprirea sau parcarea pe strada Traian, pe tronsonul între Casa de Cultură a Sindicatelor şi bulevardul Constantin Brâncuşi. De asemenea, astăzi, între orele 19.00 – 21.00, se interzice circulaţia pe traseul strada Traian (între intersecţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi bulevardul Constantin Brâncuşi) – strada Unirii (intersecţia Tudor Vladimirescu) şi Victoria (între intersecţia Parâng şi strada Siretului). Restricţiile au fost impuse de desfăşurarea Festivalului Internaţional de Folclor şi vor fi duse la îndeplinire de Serviciul Gospodărire Comunală şi Direcţia de Servicii Comunale Târgu Jiu. La faţa locului se vor afla mereu angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, ai Poliţiei Municipale, Comandamentului de Jandarmi Gorj şi Poliţiei Comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS