22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânii preferă să cumpere alimente din Serbia

Românii preferă să cumpere alimente din Serbia

Loviţi de criză, românii iau cu asalt vămile care duc spre ţările ce nu fac parte din Uniunea Europeană, se îmbulzesc şi stau la cozi de kilometri întregi, şi chiar dacă aşteptarea poate fi de trei-patru ore, nimic nu îi mai înspăimântă pe cei care vor să cumpere alimente mai ieftine decât în România. Dacă, în cursul săptămânii, numărul românilor care pleacă peste hotare este mic, când vine weekendul, vameşii nu mai fac faţă situaţiei.
Aşa s-a întâmplat şi în acest weekend la Vama Porţile de Fier I din Drobeta Turnu Severin, unde coloanele de maşini s-au întins pe kilometri întregi, iar fluxul călătorilor a fost atât de mare încât s-au blocat serverele vămii.
„La nivelul trecerii punctului vamal Porţile de Fier I a avut loc o defecţiune tehnică timp de o oră, pentru că serverul central de la Bucureşti s-a blocat, motiv pentru care traficul în vamă s-a aglomerat pe ambele sensuri. S-a luat măsura suplimentării cu poliţişti de frontieră şi a montării unui terminal IT pentru a fluidiza traficul. Sunt foarte multe persoane care merg în Serbia la cumpărături, la plimbare, pentru că este sfârşit de săptămână. Noi ne cerem scuze pentru că au aşteptat atât“, a declarat Sorin Alexandrescu, inspector vamal la PF I.
Toate sunt mai ieftine la vecinii noştri din Serbia şi oamenii preferă să-şi facă acolo cumpărăturile.
„Am cumpărat ouă, iaurt, pâine, zahăr, ulei, conopidă, varză, totul este mai ieftin cu aproape 30% şi, pentru că este weekend, oamenii preferă să aştepte. Am stat aproape două ore, dar asta e, merită, că nu avem bani să cumpărăm totul de la noi, la sârbi e mai ieftin“, a spus un călător.
Sunt români care fac asta zilnic, doar aşa pot să supravieţuiască.
„Nu este prima dată când stau la coadă, merg să îmi fac provizii pentru că, pe lângă faptul că produsele sunt mult mai ieftine, ai şi de unde să alegi şi parcă sunt mai bune. În Serbia, preţurile sunt mult mai mici, iar la criza în care trăim şi zece bani mai puţin contează“, a mai spus o participantă la trafic.
Ieri, până în jurul orei 15.00, numărul românilor care au plecat la cumpărături în Serbia ajunsese la 2.700.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU