20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalEconomista Militaru, executată de denunţători

Economista Militaru, executată de denunţători

Persoanele care au dat mii de euro pentru a fi angajate de „pilele“ Manuelei Militaru, fosta economistă de la DSP Dolj, condamnată la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, au început să facă demersuri pentru recuperarea banilor

Manuela Militaru, economistă în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj până în decembrie 2011, a fost reţinută de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova la începutul lunii martie 2011, după ce mai multe persoane s-au plâns că i-au dat diverse sume de bani pentru a le găsi un loc de muncă. În schimbul unor sume cuprinse între 650 şi 5.000 de euro sau între 1.400 şi 10.000 de lei, economista DSP Dolj le promitea celor care căutau un loc de muncă că poate interveni pe lângă şefii unor instituţii din Craiova pentru a-i angaja pe diverse posturi. Procurorii au stabilit că femeia se lăuda că poate interveni pe lângă persoanele din conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova, DSP sau Garda de Mediu Dolj pentru angajări pe posturi de asistent medical sau economist.
În timpul cercetărilor, s-a stabilit că, de fapt, femeia a primit bani de la 18 persoane în schimbul promisiunilor de angajare, sumele totale fiind de 31.150 de euro şi 33.100 de lei. Manuela Militaru a fost arestată preventiv pe 8 martie 2011, ulterior fiind trimisă în judecată şi condamnată. Judecătorii Tribunalului Dolj au condamnat-o pe inculpată la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată şi au obligat-o să restituie toţi banii primiţi de la cele 18 persoane care au depus plângeri împotriva ei. Sentinţa Tribunalului Dolj a rămas definitivă printr-o hotărâre emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 15 decembrie, iar inculpata a fost transferată la Penitenciarul de femei Târgşor, Prahova.

Hotărâre executorie

După condamnare, una dintre denunţătoarele acesteia, care are de recuperat 4.000 de euro de la Manuela Militaru, a făcut o cerere de investire cu formulă executorie a sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Dolj.
Judecătorii au amânat în două rânduri judecarea cererii, pentru că dosarul nu fusese trimis de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Miercuri, pe 10 octombrie, instanţa a decis să admită cererea formulată de una dintre cele 18 persoane păcălite de economista DSP Dolj, hotărârea fiind definitivă. Dacă Manuela Militaru nu-i va da de bună voie cei 4.000 de euro, păgubita poate apela la un executor judecătoresc, care poate executa silit bunurile mobile sau imobile ale fostei economiste.

Sechestru pe apartament

Odată cu condamnarea inculpatei, Tribunalul Dolj a dispus şi menţinerea sechestrului asigurător instituit asupra apartamentului acesteia, situat în Craiova, pe strada Aleea Hortensiei. În plus, aceeaşi instanţă a obligat-o pe Manuela Militaru să plătească statului 16.000 de lei drept cheltuieli judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS