8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtestul a continuat la Craiova

Protestul a continuat la Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=cTSbd9zy0N0
http:http://www.youtube.com/watch?v=fZWUtOrz6Vw
Aproximativ 100 de protestatari s-au adunat din nou, ieri, în Piaţa Prefecturii din Craiova, pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de guvern şi pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu. Iniţial, în jurul orei 15.30, în Piaţa Prefecturii şi-a făcut apariţia un grup de zece persoane, iar la ora 18.00, în ciuda frigului pătrunzător, numărul protestatarilor ajunsese la aproape 100. Purtând steaguri sau agitând pancarte pe care scria „Demnitate! Jos Băsescu! Jos Guvernul“, „Nu e sărăcie, voi ne sărăciţi!“ ori „Pleacă Găozare!“, protestatarii au scandat „Nu vă fie frică, Băsescu tot pică!“, „Demisia, demisia!“ sau clasicul „Ieşi afară, javră ordinară!“.
Mitingul de ieri a fost supravegheat de la distanţă de forţele de ordine din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Dolj. În zonă au fost prezente şi două echipaje ale Poliţiei Locale şi unul de la Rutieră.

A treia zi de proteste la Slatina

Circa 400 de oameni s-au adunat aseară la Slatina pe platoul din faţa Prefecturii Olt şi au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului Boc. A fost cea de-a treia zi de proteste. Slătinenii au ieșit în stradă pentru a-şi spune nemulţumirile şi durerile, pe un frig pe care l-au suportat cu greu, dar aceştia cred „că e singura soluţie de a mai face ceva pentru un trai mai bun“. Oamenii vor schimbarea guvernanţilor pentru că sunt nemulţumiți de măsurile de austeritate care sunt instaurate de actuala putere şi pe care le îndură de câţiva ani. Slătinenii au cerut alegeri anticipate şi o viaţă mai bună. Şi de data aceasta, jandarmii au supravegheat protestul din centrul municipiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS