10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie printre maşinile cu numere străine

Razie printre maşinile cu numere străine

http:http://www.youtube.com/watch?v=rqAymBtlFb0
Poliţiştii doljeni, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române şi ai Registrului Auto Român, cu sprijinul luptătorilor de Intervenţie Rapidă şi al jandarmilor, în total 71 de oameni ai legii, au executat o acţiune de verificare a autoturismelor înmatriculate în alte state decât România. Începând cu ora 11.00, au fost instituite filtre rutiere în mai multe zone ale municipiului Craiova, dar mai ales pe bulevardul Ştirbei Vodă, intens circulat de romii care locuiesc în cartierele Catargiu şi Faţa Luncii. În numai trei ore, oamenii legii au oprit în trafic şi controlat 125 de autoturisme, majoritatea înmatriculate în Bulgaria, dar şi în Irlanda, Anglia, Franţa sau Italia, fiind legitimate în total 140 de persoane. În urma acţiunii s-a constatat că un sfert dintre autoturismele verificate nu au inspecţia tehnică periodică efectuată, iar multe dintre poliţele de răspundere civilă sunt falsificate.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 86 de sancţiuni, în valoare totală de 9.700 de lei, au ridicat numerele de înmatriculare de pe cinci maşini şi au reţinut cinci permise şi zece certificate de înmatriculare.
De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate trei infracţiuni, două fiind comise de o singură persoană. Ionuţ Cîrnu, de 25 de ani, din Craiova, a fost depistat conducând un autoturism VW Passat cu numere de Florida, SUA, despre care s-a stabilit că nu este înmatriculat în circulaţie, iar numerele aplicate pe el sunt false. Şoferul s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false pe drumurile publice şi a fost amendat de jandarmi pentru că a fost recalcitrant în momentul efectuării controlului. De asemenea, a fost depistat un Audi TT care fusese reclamat ca fiind furat din Italia în cursul lunii ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

48 COMENTARII