12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMotociclistul vitezoman: trucaj sau muşamalizare?

Motociclistul vitezoman: trucaj sau muşamalizare?

http:http://www.youtube.com/watch?v=szgChefRbwA
http:http://www.youtube.com/watch?v=AZD6dAeugxo
Reprezentanţii  Inspectora-tului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au comunicat că a fost identificat tânărul care a realizat filmul postat pe internet la jumătatea lunii septembrie cu descrierea „Un motociclist care parcurge distanţa Craiova – Balş (25 km) în şase minute, în trafic foarte aglomerat. Peste 290 km/h, depăşiri extreme, senzaţional pentru România. Este cea mai mare viteză înregistrată în România“.
Reamintim că, pe 14 septembrie, un filmuleţ de trei minute, în care personajul principal era un bărbat ce conducea o motocicletă pe DE 574, între Craiova şi Balş, cu aproape 300 km/h, a ajuns în atenţia presei. Imaginile arătau un motociclist care a pornit către Balş din zona Metro din Craiova, a accelerat până aproape de 300 km/h, strecurându-se printre autoturisme şi tiruri, uneori la limită, existând chiar un moment când acesta a fost cât pe ce să fie implicat într-o tamponare cu un autoturism care circula din sens invers. La acel moment, reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că au luat cunoştinţă de imaginile difuzate de televiziuni şi că au început cercetările în acest caz. „Conducătorul motocicletei dă dovadă de o inconştienţă crasă, punând în pericol atât viaţa sa, cât şi pe aceea a celorlalţi participanţi la trafic“, a declarat pe 14 septembrie comisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Acesta a mai precizat că poliţiştii au început verificările în rândul motocicliştilor şi posesorilor de permise de conducere categoria A din Craiova pentru identificarea motociclistului din imagini.

Poliţiştii sunt convinşi că filmul a fost trucat

După ce, pe 15 septembrie, în GdS a apărut articolul „Cu 300 de km la oră între Craiova şi Balş“, mai mulţi cititori au precizat că motociclistul din imagini este fiul unui ofiţer din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, fapt pentru care va fi „iertat“ de poliţiştii de la Rutieră. IPJ Dolj a comunicat că „în cadrul verificărilor pe care le-au demarat pentru identificarea tânărului care apare în imagini, precum şi pentru stabilirea stării de fapt, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere l-au identificat pe Ştefan M., de 22 de ani, din Craiova, care, în urma audierilor, a recunoscut faptul că a creat clipul video respectiv prin trucare cu ajutorul calculatorului, la sfârşitul lunii august 2009“.
Ca să fim exacţi, nu oamenii legii l-au identificat pe tânăr, ci el a venit de bunăvoie la sediul poliţiei, după ce a văzut amploarea pe care o luase subiectul. Cel puţin aşa a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Amalia Căprărin. Craioveanul le-a explicat poliţiştilor că pentru realizarea filmului a folosit mai multe secvenţe video descărcate de pe diverse site-uri de pe internet, pe care apoi le-a prelucrat cu ajutorul unui soft special.
Potrivit lui Căprărin, chiar şi imaginile de la începutul şi sfârşitul filmuleţului cu tânărul motocicilist aflat în trafic pe DE 574 au fost luate tot de pe internet. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că „acesta (Ştefan M. – n.r.) a motivat gestul de a truca imaginile şi de a le posta pe internet prin faptul că este pasionat de motociclism şi a dorit să devină cunoscut în rândul prietenilor săi care împărtăşesc aceeaşi pasiune“.
Craioveanul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi nici nu este posesorul unei motociclete. Poliţiştii au explicat că nu au făcut public numele tânărului pentru că acesta nu a comis în acest caz nici o faptă de natură contravenţională sau penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII