29.3 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞantajist arestat

Şantajist arestat

Un tânăr din Craiova a fost prins vineri în flagrant de poliţişti, în timp ce primea 50 de euro de la un copil, pe care îl şantaja de mai multe luni.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a precizat că, vineri, poliţiştii Secţiei 5 au organizat un flagrant, în Craiova, în urma căruia un tânăr de 20 de ani a fost prins în timp ce primea 50 de euro de la un copil de 13 ani, pe care îl şantaja.

Oamenii legii au fost sesizaţi despre şantaj vineri, în jurul orei 9.30, de un bărbat de 37 de ani, din comuna Daneţi. Acesta s-a prezentat la Secţia 5 Poliţie, împreună cu fiul său de 13 ani, şi a povestit că, în ultimele două luni, copilul a fost şantajat în repetate rânduri de un tânăr, care, prin ameninţări, l-a determinat să îi dea diferite sume de bani în valută. Individul îl contacta pe copil periodic, care nu a spus nimic părinţilor până joi seară, când tânărul l-a sunat şi i-a cerut ca, în ziua următoare, să îi dea 50 de euro. După sesizare, poliţiştii au discutat cu un procuror şi, sub coordonarea acestuia, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au organizat prinderea în flagrant. Vineri, copilul s-a întâlnit cu şantajistul în parcarea hipermarketului Billa, iar după primirea banilor, poliţiştii l-au reţinut. Acesta a fost identificat ca fiind Marius-Ionuţ Barbu Văcaru, de 20 de ani, din Craiova.

Încă o victimă

La controlul corporal, asupra lui Văcaru au fost găsiţi cei 50 de euro, pe care îi primise de la minor, precum şi un cuţit tip briceag în lungime totală de 19 centimetri, cu lama de 8,5 cm, pe care îl folosea pentru ameninţări. Cu ocazia cercetărilor, Văcaru a recunoscut că îl şantaja de mai mult timp pe minor, de la care obţinuse în total 500 de euro.

Poliţiştii au mai identificat o victimă, în persoana unui tânăr de 19 ani, din Craiova, de la care şantajistul obţinuse prin ameninţări 1.100 de lei. În baza probatoriului administrat de oamenii legii, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea a două infracţiuni de şantaj în formă continuată, Văcaru fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat sâmbătă Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au respins cererea procurorilor şi au dispus ca Văcaru să nu părăsească localitatea 29 de zile. Poliţiştii doljeni au mai precizat că sunt continuate cercetările în acest caz pentru identificarea altor eventuale victime şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a şantajistului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII