28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalViaţa la mâna unei asistente medicale

Viaţa la mâna unei asistente medicale

O asistentă medicală este acuzată că nu a acordat primul ajutor victimelor unui accident.  Este vorba de o familie din Craiova care se întorcea de la o nuntă din Drobeta Turnu Severin. Circulau regulamentar într-un Cielo, dar cu 50 de kilometri înainte de a ajunge la destinaţie un bolid i-a spulberat.

Accidentul rutier s-a produs ieri-dimineaţă pe Drumul European 70, în localitatea Tâmna din judeţul Mehedinţi. Un BMW X 5, condus de Alexandru Şerban Roman, de 19 ani, din Filiaşi, a lovit din spate autoturismul Cielo în care se aflau soţii Ciungu.
Tragedia s-a produs din vina şoferului autoturismului BMW X 5, care a adormit la volan. Tânărul se întorcea cu prietena sa de la un chef din Băile Herculane. Circula, după cum spun martorii, cu peste 170-180 de kilometri pe oră.
Maşina în care erau soţii Ciungu a fost proiectată într-un capăt de pod al străzi, iar BMW-ul s-a răsturnat şi s-a oprit după ce a parcurs 125 de metri pe asfalt. Mâna stângă a şoferului de pe BMW X5 a  fost strivită în timpul răsturnării. Dina Ciungu, de 35 de ani, a murit între fiarele contorsionate ale maşinii, la circa 30 de minute după producerea accidentului, şi Aurel Ciungu, de 37 de ani, a murit în timpul resuscitării efectuate de medicii de la Ambulanţa din Drobeta Turnu Severin.

„I-au lăsat să moară“

„Ambulanţa a venit târziu la faţa locului şi când a venit a luat doar pe unul cu mâna ruptă şi a plecat. Femeia mişca în Cielo şi respira mai tare. Şoferul nu dădea semne că mai trăieşte. Nu i-a băgat nimeni în seamă, i-au lăsat să moară“, au declarat mai mulţi martori .
După apelul de urgenţă efectuat la 112, ambulanţa de la Spitalul orăşenesc Strehaia a plecat la locul accidentului. Acolo, asistenta medicală Mariana Bigligiu, l-a luat în ambulanţă pe Alexandru Şerban, care avea mâna strivită şi striga după ajutor, apoi a   plecat.  Martorii au strigat la asistentă să se oprească şi să-i ajute şi pe cei din Cielo, dar cadrul medical le-a spus că trebuie să vină SMURD-ul sau descarcerarea să-i scoată din maşină.
„Nici nu i-a băgat în seamă pe cei din Cielo. Eu i-am spus: «Doamnă, vedeţi şi victimele din maşina a doua!» Ea mi-a spus: «Nu este de competenţa noastră! să vină! SMURD-ul sau descarcerarea. Noi îl luăm pe ăsta cu mâna ruptă şi plecăm. Oricum cred că sunt morţi», a declarat  Marian Cercel din Tâmna.

Asistenta va fi cercetată de Colegiul Medicilor

La 30 de minute după plecarea ambulanţei de la Strehaia, a sosit şi ambulanţa de la Spitalul Judeţean Turnu Severin. Medicul Eleodor Mihuţ a sesizat că şoferul din Cielo mai are semne vitale şi după ce l-a scos din maşină a început resuscitarea, dar era prea târziu. Plămânii victimei se umpluseră cu sânge, iar omul a încetat din viaţă în ambulanţă la o oră după accident.
„Am găsit două victime, o femeie moartă, dar şoferul mai avea semne vitale. L-am scos din maşină fără a fi nevoie de intervenţia pompierilor şi am început resuscitarea. Bărbatul a dat semne de viaţă încă 30 de minute pe timpul manevrei de resuscitare. Nu ştiu dacă scăpa cu viaţă şi nu vreau să mă pronunţ care ar fi fost finalitatea acestui caz în eventualitatea unei intervenţi mai rapide“ a declarat medicul Eleodor Mihuţ.
Medicii din Strehaia au aflat de la soţul unei asistente că mai sunt două victime. „Asistenta a afirmat că nu a găsit la faţa locului decât o victimă pe care a adus-o la spital. Despre victimele din Cielo am aflat de la soţul unei asistente medicale. Nu ştiu cum de nu i-a văzut asistenta noastră pe cei doi accidentaţi. Mariana Bigligiu are o experienţă în domeniu de zeci de ani“, a declarat medicul Dorina Bratiloveanu, medicul de gardă al Spitalului Orăşenesc Strehaia. Asistenta a fost de negăsit, fiind plecată cu tânărul de 19 ani la un spital din Craiova, dar va fi cercetată de Colegiul Medicilor pentru neglijenţă în serviciu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

168 COMENTARII