19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFum misterios pe strada Borsec

Fum misterios pe strada Borsec

Nori de fum gros plutesc seară de seară în zona străzii Borsec. Oamenii susţin că au sesizat primăria, poliţia comunitară, dar şi garda de mediu.

Aproape în fiecare seară, zeci de craioveni din cartierul Catargiu sunt nevoiţi să se baricadeze în locuinţe, deoarece nori de fum le acoperă casele. Deşi situaţia durează de mulţi ani, vinovată a fost considerată groapa de gunoi de la Mofleni, situată la doi paşi de casele oamenilor, unde resturile menajere erau arse. După apariţia gropii ecologice, oamenii au sperat că problemele vor dispărea şi vor putea să trăiască normal. Aşteptările le-au fost înşelate, deoarece nenorocirea a continuat. Disperaţi, locuitorii de pe strada Borsec, cei mai afectaţi, susţin că au sesizat atât Primăria Craiova, cât şi Garda de Mediu despre această situaţie. Oamenii au declarat că organele abilitate nu au luat nici o măsură.
Marian Stîncu, pensionar, stă pe strada Borsec de zeci de ani. Bărbatul ne-a spus că s-a obişnuit cu fumul. Craioveanul susţine că ar trebui să trăiască şi el în condiţii normale, pentru că, asemenea miilor de craioveni, este plătitor de taxe şi impozite locale.
„Pe lângă faptul că nu mai vezi nimic, este şi un miros oribil, înecăcios de nu poţi sta afară. Cu geamurile deschise nici nu poate fi vorba să stăm“, a menţionat Marian Stîncu. Vecina sa, Elena Cioroncea, de 61 de ani, a confirmat spusele bărbatului, arătându-şi indignarea în legătură cu autorităţile locale care stau cu mâinile în sân.

Sesizări peste sesizări  

Victor Ţecu şi-a amintit că nu poate să-şi lase nepoţii să se joace după ora 17.00 din cauza fumului gros. „Înţelegeam de unde veneau problemele când era activă groapa, dar de câteva luni s-a astupat. Ne-am gândit că vreo societate îşi arde acolo deşeurile ca să nu mai plătească să le arunce la groapa ecologică“, a declarat Ţecu.
Craioveanu a spus că în aprilie a sesizat pentru ultima dată primăria, aceasta trimiţând un echipaj al Poliţiei Comunitare, însă problemele au continuat. Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare, a confirmat sesizarea, însă a menţionat că agenţii comunitari au identificat în acea zonă doar câţiva copii care dăduseră foc unor cauciucuri, provocând un fum înecăcios.
Oamenii susţin că au făcut demersuri şi la Garda de Mediu, însă sesizările au rămas fără ecou. Directorul Gărzii de Mediu, Manu Costache, a declarat că n-a primit nici o sesizare. „În momentul în care vin la noi şi ne spun ce probleme au şi deţin şi dovezi, noi putem să mergem să ne facem treaba. Nu am mai multe date despre acest caz, deoarece la noi nu au venit. Sancţiuni pentru protecţia mediului pot fi aplicate şi de primărie, dar şi de Poliţia Comunitară pentru că au astfel de atribuţii“, a încheiat Costache.
Până în prezent, se pare că nimeni nu a reuşit să descopere motivul pentru care oamenii de pe strada Borsec trăiesc în condiţii deloc decente, însă cei abilitaţi au promis că vor acţiona.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS