18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul sef al ITM Gorj, scos basma curata

Fostul sef al ITM Gorj, scos basma curata

Fostul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Gorj, Horia Serban, a fost scos basma curata de procurorii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, in dosarul in care acesta era cercetat penal. Potrivit Cristinei Ciobanu, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, procurorii craioveni au infirmat ordonanta prin care prim-procurorul Parchetului Gorj, Gheorghe Emil Mota, a redeschis inceperea urmaririi penale impotriva lui Horia Serban, considerând ca persoana care a depus o plângere impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale nu are nici o calitate in acest dosar.


In prezent, singura cale de atac in acest dosar este judecarea corectitudinii deciziei procurorilor de catre o instanta de judecata. In dosarul fostului sef al ITM Gorj, trei procurori au dat solutii de neincepere a urmaririi penale fata de persoanele implicate, dar, de fiecare data, prim-procurorul Gheorghe Emil Mota a dispus infirmarea hotarârilor si reluarea cercetarilor. Ultima data, impotriva solutiei de NUP a facut plângere jurnalistul Sorin Calugarita. Acesta s-a considerat parte interesata in acest dosar, pentru ca prejudiciul constatat de Curtea de Conturi este din banii publici.


Horia Serban a fost cercetat, impreuna cu Mariana Basuc, inspector general de stat in cadrul Ministerului Muncii, pentru achizitionarea actualului sediu al ITM Gorj. Un control efectuat de Curtea de Conturi a aratat ca in acest caz s-a produs o frauda, pretul platit pe sediu fiind mult mai mare decât valora acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS