18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajatii TESA ameninta cu greva

Angajatii TESA ameninta cu greva

Angajatii TESA din spitalele doljene se pregatesc de proteste, alaturi de colegii din intreaga tara. Acestia sunt nemultumiti de nivelul salarial foarte scazut, dar si de faptul ca bugetul actual al unitatilor sanitare nu le permite sa-si desfasoare activitatea in bune conditii. „De trei-patru luni lacatusii, instalatorii, electricienii stau pentru ca nu mai au cu ce sa lucreze, conducerea spitalului spune ca nu sunt bani pentru achizitionarea materialelor necesare. Situatia este dificila si pentru bolnavi, care au ajuns sa scoata bani din buzunar ca sa schimbe becurile arse din saloane“, a spus Ion Vasiluta, liderul sindicatelor TESA de la Spitalul de Urgenta Craiova.


In privinta retributiilor, Vasiluta a spus ca acestea nu s-au modificat prea mult in decursul anilor, personalul nemedical având salarii cuprinse intre salariul minim, in cazul angajatilor cu studii medii – lacatusi, spalatorese, bucatarese, si maximum 7,5 milioane de lei, pentru personalul cu studii superioare.


La nivel national, reprezentantii Federatiei Sindicatelor TESA au inceput inca din 8 noiembrie negocierile cu Ministerul Sanatatii privind acordarea unor facilitati salariale. In functie de rezultatul acestor negocieri, sindicatele TESA vor lua in calcul si oportunitatea unor actiuni de protest comune cu cele ale Federatiei Sindicatelor SANITAS, care se afla deja in conflict de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS