20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi copii o asteapta zadarnic pe mami

Doi copii o asteapta zadarnic pe mami

Nimic nu poate fi mai ingrozitor pe lume pentru niste parinti decât sa isi piarda copilul. S-a sinucis la numai 29 de ani, lasând in urma parintii distrusi, o sora indoliata si bolnava de dorul ei, care si-ar da „si zece ani din viata daca ar fi posibil sa o readuca pe pamânt“, si doi copii, gemeni, Marius si Alexandru. 


Sinuciderea Simonei Ioana Rosu, de 29 de ani, a socat intreaga comunitate din comuna doljeana Cerat. A lasat in urma o scrisoare si zeci de comentarii legate de motivul sinuciderii, bârfe auzite pe la colturi de strada si doi copii de cinci ani care si-au pierdut mama atunci când aveau mai multa nevoie de ea.


„Se inchisese pur si simplu in ea… acum zace in pamânt“


In urma cu câteva zile, la sediul Gazetei de Sud au venit doua femei in doliu, plângând, rugându-ne, daca este posibil, sa publicam scrisoarea de adio a Simonei pentru ca lumea sa nu mai „scoata vorbe“ pe seama disparitiei ei. Simona si Marian Rosu erau casatoriti de sase ani si locuiau impreuna cu parintii sotului in comuna Cerat. „S-a spânzurat pe 25 octombrie, la Cerat. Nu ne putem explica ce s-a intâmplat in ziua aceea nenorocita… Se apucase sa spele rufe, am gasit masina plina cu haine, pe care nu a mai apucat sa le scoata, si o tigaie in care erau tocate rosii, iar ceapa lânga ea, pentru ca zisese ca are pofta de mamaliga cu mâncare de rosii. Mi-as da zece ani din viata sa pot sa aflu, sa inteleg de ce a ales sa isi ia viata… Cred ca s-au acumulat prea multe probleme de-a lungul timpului, carora pur si simplu nu a mai putut sa le faca fata. Nu era bolnava psihic ca sa gasim o explicatie a deciziei sale, nu putem intelege. Era suparata, ambii copii sufera de strabism, iar Alexandru avea si o mica problema la unul dintre picioruse“, a povestit Claudia Boangiu, sora Simonei. La fel de indurerata, imbatrânita inainte de vreme, Aurelia Boangiu, mama Simonei, isi face procese de constiinta, reprosându-si ca nu a incercat in nici un fel sa isi aduca fata, ginerele si nepotii la Craiova, ca nu a fost in ziua aceea nenorocita alaturi de ea: „ Au gasit-o la ora 17 spânzurata… Pe la ora 15, fusese vazuta prin curte de unul din vecini, trebaluind. In ultimul timp se indepartase foarte mult de mine, nu imi mai povestea problemele ei, se inchisese pur si simplu in ea. Acum, zace in pamânt si nici copiii nu ii mai putem vedea, pentru ca nu ne permit cuscrii“.


Scrisoare de adio „pentru Marian“


„In primul rând vreau sa iti spun ca te iubesc foarte, foarte mult si te-am iubit tot timpul cât am fost casatoriti. Cât am stat despartiti mi-a fost foarte, foarte greu, am suferit foarte mult, numai pe tine te-am iubit, sa nu crezi ce vorbeste lumea, ai fost singurul barbat din viata mea. Trebuie sa ma crezi acum, pentru ultima data. Copiii ii iubeste mami mai presus de orice pe pamântul asta, dar nu mai pot. Sa ai grija de ei si in locul meu. Am zis sa fac pasul asta acum, cât sunt inca mici si nu sufera foarte mult. Am asteptat destul ca va fi bine, dar nu mai pot. Tu tot timpul asta ai fost cu familia ta, niciodata cu mine. M-am simtit foarte singura in familia asta, numai copiii au fost lânga mine. Daca te recasatoresti, nu mai lasa pe nimeni sa hotarasca pentru tine. Sa-ti gasesti o nevasta care sa aiba grija de copii asa cum am avut eu si sa ai grija sa-i iubeasca si sa nu-i bata. Am suferit foarte mult din cauza mamei tale, sa nu o mai lasi sa se bage in familia ta. Mama ta m-a distrus pe mine. S-a purtat foarte, foarte urât cu mine si am suferit enorm. Tu, in tot acest timp, nu ai fost niciodata de partea mea, ai fost numai cu ai tai. Eu niciodata n-am avut dreptate, numai ai tai au avut. Nu te-am simtit niciodata aproape de mine, am fost foarte singura in familia asta. Sa nu mai faci greseala asta a doua oara. Mi s-a urât la Cerat, m-am saturat sa sufar. Ma minti de ani de zile ca ne mutam la Craiova si m-ai mintit de fiecare data când ne-am impacat ca vom fi o familie, sa hotarâm noi pentru noi si pentru copiii nostri… Sa ai grija de copii, sa ii duci la un doctor daca vor trece greu peste asta si sa le spui ca mami i-a iubit foarte mult si o sa-i iubeasca si de acolo de unde este. Sper sa ma uite repede, ca sunt mici. Sa te duci cu Alex, cu picioru’, si sa le faci analize, sa va duceti si cu ochii, sa-i faci bine, ca mi-a strigat tatal tau ca i-am facut schilozi si orbi, de parca eu am vrut sa-i fac asa… si daca mai faci copii sa nu-i neglijezi si sa-i iubesti la fel de mult cum ii iubesti acum, sa-i iubesti si pentru mine. Sa ai grija de ei, Marian, ca de ochii din cap si sa le spui ca mami i-a iubit foarte, foarte mult. Decât sa ma vada suparata pe fiecare zi, mai bine asa… Si asa imi zicea Alex: «Mami, de ce esti suparata pe fiecare zi?». Ii iubesc mult de tot, numai pentru ei am trait pe pamântul asta. Sa le spui parintilor mei si surorii mele ca ii iubesc si pe ei foarte mult si sa ma ierte, dar nu am mai putut. Marian, iarta-ma si uita-ma repede, oricum nu m-ai iubit suficient, asa cum ar fi trebuit sa-ti iubesti sotia si mama copiilor tai. Si pe tine o sa te iubesc de acolo de unde o sa ajung. (…) Nu-ti mai scriu nimic, ca mi-e foarte greu sa scriu biletul asta. Sa iubesti copiii si in locul meu si sa le spui ca ii iubesc mult de tot, si pe tine la fel.


Adio, Marian


Sotia ta pe care nu ai iubit-o suficient


Simona“.


Mai avea doi copii?


Nici familia lui Marian Rosu, sotul Simonei, nu isi poate explica motivele pe care le-ar fi avut sa se spânzure si neaga toate acuzatiile cuprinse in scrisoarea de adio, mai ales ca Simona nu s-a plâns niciodata de nimic. Socrul femeii, cel care a gasit-o atârnând in streang, spune ca mai bine nu ar fi plecat in ziua aceea de acasa. „Am baut cafeaua cu ea dimineata si am plecat la munca. Am venit pe la 17.30 si când am dat sa pun bicicleta la locul ei am vazut-o. Am scapat bicicleta din mâna si mi s-a facut rau, pentru ca nu se gândea nimeni ca Simona s-ar putea spânzura“, a povestit socrul. Sotul Simonei spune ca ea era cea care crea probleme si pleca deseori la Craiova, la parinti, fara nici o explicatie. „A plecat de vreo opt ori de acasa pâna acum, chiar si cu copiii, dar intotdeauna ne-am impacat, pentru binele copiilor. Anul trecut chiar am divortat, dar, dupa ce a vorbit cu mama, am hotarât sa ne impacam si sa stam la tara pâna când va fi gata apartamentul de la Craiova, in iarna aceasta. Daca mama ii facea probleme Simonei, cum zice ea, cred ca mama nu mai intervenea sa ne impacam“, a explicat Marian. Familia Rosu si cunoscutii banuiesc ca Simona a decis sa-si ia viata pentru ca mai avea doi copii aflati intr-un centru de plasament, doi baieti care nu erau acceptati de socrii ei. „Eu nu am stiut ca mai are doi copii, nu mi-a spus când ne-am casatorit, pentru ca nu o mai luam. Am aflat din intâmplare ca are doi baieti, facuti unul la 14 si altul la 16 ani, care erau la casa de copii. De când a aflat ca se vor desfiinta casele de copii si ar fi trebuit sa-i trimita baietii acasa s-a schimbat, mai ales ca noi nu am fi acceptat acei baieti, facuti cu altcineva“, a mai spus Marian Rosu. Pe lânga toate acestea, un semn de intrebare il provoaca si un sms trimis pe 5 octombrie, gasit pe telefonul Simonei, in care un barbat ii spunea ca o iubeste mult si chiar daca este casatorita vrea sa o intâlneasca.


Sora Simonei sustine ca cele relatate de familia lui Marian sunt neadevarate si ea nu mai are nici un copil. „Nu este adevarat ca sora mea mai are copii. Sa dovedeasca cu acte daca este asa. In schimb biletul de adio a ramas scris si ultimele ei cuvinte spun totul despre motivul sinuciderii“, a mentionat Claudia Boangiu.


Parerea psihoterapeutului:


„Cazul petrecut in comuna Cerat este unul de sinucidere atipica. Cazul este cu totul deosebit, mai ales ca orice persoana care este la un pas de a-si lua viata nu mai sta sa faca mâncare si chiar sa spele, cum s-a intâmplat in cazul Simonei Rosu. Se vede ca, prin gesturile ei, incerca sa isi indeplineasca indatoririle de mama si sotie… Un lucru este cert: aceasta femeie a suferit foarte mult si din scrisoare reiese acest lucru prin folosirea cuvintelor niciodata, intotdeauna…


Sinuciderea arata, in cazul ei, imposibilitatea de a rezolva o criza existentiala, de a iesi dintr-o situatie! Si faptul ca este mama de gemeni, efortul depus pentru a-i creste si ingriji este de la sine dublat, apoi faptul ca se se simtea oarecum vinovata si neputincioasa in fata faptului ca micutii aveau mici probleme de sanatate…


Din scrisoare se constata, de asemenea, ca se simtea un om care nu avea perspective“, a mentionat Gina Chiriac, psihoterapeut din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII