25.6 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRetea de falsificatori de carduri, anihilata

Retea de falsificatori de carduri, anihilata

Patru barbati au fost trimisi in judecata dupa ce s-au filmat in timp ce scoteau bani cu carduri false dintr-un ATM, din orasul Antalia. Caseta video a ajuns pe mâinile politiei, care i-a arestat.


Zilele acestea, au fost finalizate cercetarile si s-a incheiat rechizitoriul in dosarul penal inregistrat la BIICOT Vâlcea, fiind dispusa de procuror trimiterea in judecata a inculpatilor Cornel M., de 50 de ani, din Voicesti, judetul Vâlcea, recidivist, in stare de arest preventiv, Constantin U., de 26 de ani, din municipiul Pitesti, arestat din alta cauza, Virgil M., de 35 de ani, tot din municipiul Pitesti, recidivist, si Robert R., de 26 de ani, din municipiul Dragasani, judetul Vâlcea. Cei patru barbati si-au ales ca destinatie Antalia, o statiune renumita din Turcia, vizitata de multi cetateni straini, inclusiv americani. Pe 15 iunie 2006, acestia au trecut frontiera de stat a României prin localitatea Giurgiu, deplasarea fiind efectuata cu autoturismul apartinând lui Constantin U. si s-au cazat la un hotel din Antalia, unde au stat pâna pe 21 iunie 2006. „In aceasta perioada, cei patru barbati, prin intermediul unor camere de luat vederi de dimensiuni reduse pe care le instalau la ATM-uri, dar si prin alte metode au copiat mai multe date de identificare si de securizare ale unor instrumente de plata electronica in momentul in care titularii lor le accesau, date care ulterior erau inregistrate in memoria laptopului si pe CD-uri, apartinând lui Constantin U.“, a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Vâlcea.


La intrarea in tara au fost depistati


Pe 21 iunie 2006 cei patru au intrat in tara tot prin punctul Giurgiu, autoturismul in care se aflau a fost supus unui control amanuntit. In masina au fost descoperite o camera video marca Panasonic, trei casete video, un dispozitiv de citire si de scriere a cardurilor bancare, un laptop marca Hummer – Gericom, doua minicamere video, 25 de plasticuri tip carduri bancare prevazute cu banda magnetica din care 16 erau neinscriptionate, CD-uri, acumulatoare, cabluri, antena, telecomanda video, telefoane mobile si cartele SIM. Hardul laptopului a fost supus unei perchezitii informatice, punându-se in evidenta existenta mai multor date de identificare ale unor instrumente de plata electronica emise de banci din strainatate care au fost copiate in momentul accesarii de catre titularii lor la ATM-uri si apoi introduse in memoria computerului. „Intreaga actiune desfasurata de cei patru a fost inregistrata pe video, fapt inedit in activitatile desfasurate de politistii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Terorismului din cadrul IPJ Vâlcea. Vizionarea casetelor a reliefat imagini si conversatii edificatoare in ceea ce priveste adevaratul scop al deplasarii invinuitilor in Antalia“, a mai spus purtatorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU