20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru ca i-a muscat pe politisti

Arestat pentru ca i-a muscat pe politisti

Doi politisti au fost muscati, iar al treilea a fost doborât la pamânt de un tânar pe care intentionau sa-l legitimeze. Scandalul – in urma caruia agresorul a fost prezentat la Judecatoria Craiova cu propunere de arestare preventiva – s-a petrecut ieri-dimineata, la barul Roma din cartierul craiovean Brazda lui Novac.


Ieri-dimineata, in jurul orei 5.00, patrula de siguranta publica formata din agentul-sef adjunct Catalin Morintale si elevul de politie Florin Litra isi facea rondul pe strada 1 Decembrie 1918, din Craiova. La un moment dat, un tânar a aparut in fuga dinspre barul Roma si le-a spus politistilor de la Sectia 4 ca i s-a furat telefonul mobil in timp ce se afla pe terasa localului. Cum a aparut in preajma si o patrula mobila a sectiei, formata din conducatorul auto agent-sef adjunct Mihai Bold, insotit de agentul principal Florin Mirici, toti cei patru politisti s-au indreptat catre barul Roma. Soferul a ramas sa parcheze masina intr-o zona mai ferita, iar ceilalti trei colegi ai lui au oprit doua grupuri de tineri care se pregateau sa paraseasca localul.


Cunoscut pentru furt si consum de droguri


Politistii tocmai le explicau tinerilor ca a fost sesizat furtul unui telefon mobil, asa ca trebuie sa-i legitimeze si sa-i chestioneze pe toti cei care se aflasera in local la acel moment. Brusc, unul dintre tineri a devenit recalcitrant. S-a repezit la agentul Morintale si l-a imbrâncit, culcându-l la pamânt. Politistul s-a ridicat si a incercat sa-l imobilizeze pe turbulent. I-au sarit in ajutor si ceilalti doi colegi. Elevul Litra a fost insa muscat de mâna dreapta atât de puternic incât bratul ii amortise de la cot in jos. Politistii au reusit sa-l culce la pamânt pe turbulent. In timp ce incercau sa-i prinda mâinile in catuse la spate, acesta a muscat din nou. Si-a infipt de doua ori dintii in gamba piciorului stâng al agentului Mirici.


Incatusat si luat pe sus, cu sprijinul altor consumatori de la barul Roma, tânarul ce duhnea usor a alcool a fost condus la sediul Sectiei 4 Politie Craiova. Nici acolo nu s-a calmat decât dupa vreo jumatate de ora, perioada in care politistii au reusit sa-i stabileasca identitatea. Turbulentul este Alexandru Victoriu Mindrut, de 19 ani, din localitate, care mai fusese in vizorul oamenilor legii atât pentru niste furturi, cât si pentru consum de droguri.


Dupa ce s-a procedat la audierea lui, cât si a martorilor la acest inedit incident, Mindrut a fost prezentat in fata unui procuror de la Parchetul Judecatoriei Craiova, care a dispus retinerea autorului pentru 24 de ore si a propus arestarea lui preventiva, pentru savârsirea infractiunii de ultraj impotriva unor politisti in exercitiul functiunii.


Magistratii Judecatoriei Craiova au dispus ieri-seara arestarea preventiva pe termen de 30 de zile a lui Alexandru Mindrut.


Politistii au fost vaccinati


Ranile pe care cei doi politisti le-au capatat in urma muscaturilor s-au dovedit destul de serioase, necesitând opt – noua zile de ingrijiri medicale. Totodata, politistii au primit un tratament cu antiimflamatoare si li s-a facut preventiv câte un vaccin antitetanic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS