21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRadu Berceanu, nemultumit de situatia Salii Polivalente

Radu Berceanu, nemultumit de situatia Salii Polivalente

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ieri la Craiova ca va incepe „vânatoarea“ directorilor din institutii din cauza situatiei dezastruoase in care se afla acestea. Primul pe lista ministrului este un director din cadrul Regionalei CFR – Infrastructura Craiova care va fi demis in cursul zilei de astazi. Berceanu nu s-a aratat mai ingaduitor nici cu constructorii care au câstigat contractele de refacere a drumurilor nationale din ramura sudica a coridorului IV, pe care ii acuza de „apucaturi românesti“. „Majoritatea firmelor care au câstigat contracte in aceasta zona sunt grecesti si, cu ocazia olimpiadei, au dat faliment. In acest moment, fie suntem in faza de refacere a licitatiilor, fie lucrarile sunt extrem de intârziate. De exemplu, tronsonul Filiasi-Craiova ar trebui sa fie finalizat in noiembrie 2006, dar am fost acolo si nici pomeneala de asa ceva“, a precizat Berceanu.


Borbely, acuzat


Noul ministru al transporturilor este nemultumit si de modul in care decurge contractul pentru refacerea Salii Polivalente din Craiova. Berceanu l-a acuzat pe ministrul delegat Laszlo Borbely, care se ocupa de contractul câstigat de firma CONCAS din Buzau, ca tolereaza tergiversarea lucrarilor. „Mi-a spus Borbely, cu mândrie de ardelean, ca a reproiectat cineva solutia gasita pentru acoperisul Salii Polivalente, un profesor de la Târgu Mures. Nu a fost bun institutul recunoscut in toata lumea de la Timisoara, ci a trebuit sa mai ia si profesorul acesta un ban. I-am cerut lui Borbely sa-mi faca un document de informare. Scrie aici ca, având in vedere ca proiectul e vechi, multe dintre solutiile si materialele prevazute in el nu mai pot fi folosite. Cu alte cuvinte, dupa sase luni, sunt cu totul alte materiale si, drept urmare, trebuie schimbat si pretul“, a spus Berceanu.


Ministrul a adaugat ca din 15 decembrie, data câstigarii contractului, lucrarea se afla tot in faza de deviz detaliat de executie si ca, in felul in care stau lucrurile in prezent, termenele stipulate pentru finalizarea etapelor din contract nu vor putea fi respectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS