16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinore disparute, gasite de politisti

Minore disparute, gasite de politisti

Doua fetite din Craiova, ramase in grija bunicii dupa ce parintii au plecat in Canada, au fost date disparute doua zile. Dupa cautari disperate, minorele au fost gasite la o ruda.


Vasile Chiciu, de 36 de ani, din localitate, a anuntat politistii craioveni in cursul zilei de luni ca nepoatele sale Elisabeta Z. si Olanda Z., ambele de 13 ani, au plecat de acasa sâmbata si nu s-au mai intors. Cele doua fetite sunt verisoare, iar parintii lor sunt plecati in Canada, micutele ramânând in grija bunicii. Oamenii legii au stabilit ca sâmbata, bunica minorelor a plecat in vizita la rudele din judetul Mehedinti, iar la intoarcere, in aceeasi zi, nu le-a mai gasit acasa pe cele doua fetite. In urma cercetarilor efectuate de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Elisabeta si Olanda au fost gasite ieri la o ruda din Craiova. S-a mai stabilit ca, dupa plecarea bunicii, minorele au hotarât sa o urmeze in Mehedinti, unde au ajuns dupa plecarea sa. Sâmbata, cele doua copile s-au intors la Craiova, insa s-au dus la alta ruda, unde au fost gasite de politisti.


Pericol de abandon scolar


Disparitia de acasa a copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate este pusa pe seama asa-zisului sindrom „singur acasa“. Specialistii au stabilit ca o parte din minorii care sunt lasati de parinti in grija rudelor, in perioada in care acestia sunt plecati in strainatate, ajung sa incalce legea ori sa abandoneze scoala. „In lipsa afectiunii si a supravegherii parintilor, acesti copii incep sa absenteze de la scoala, sunt indisciplinati, le scad performantele la invatatura. Pe plan social, ei se simt marginalizati de colegii lor, devenind predispusi la schimbarea anturajului cu unul nedorit“, a explicat psihologul din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Dolj.


Dupa rezultatele la invatatura, se pare ca minorele sunt pe cale sa abandoneze scoala.


„Noi nu putem sa confirmam disparitia fetelor, pentru ca acum este vacanta, insa situatia lor este destul de cunoscuta. Au venit la scoala sporadic si au multe medii de nota patru, iar ambele sunt repetente. Nu putem spune ca sunt in abandon scolar atâta timp cât situatia lor este incheiata pe anul acesta. Chiar daca sunt repetente, la inceputul anului scolar 2006-2007 poate vor veni la scoala. Stim ca parintii lor sunt plecati in strainatate, iar cele doua au fost lasate in grija bunicii“, a declarat profesor Elena Frank, directoarea Scolii numarul 13 Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS