14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReguli pentru examenul de capacitate

Reguli pentru examenul de capacitate

Ministerul educatiei a facut ieri câteva precizari, referitor la desfasurarea Testelor Nationale, care incep mâine. Probele scrise se vor desfasura incepând cu ora 9.00.
Accesul candidatilor in sali este permis pe baza buletinului sau a cartii de identitate si a legitimatiei de testare, cel târziu cu o jumatate de ora inaintea inceperii fiecarui test.
Candidatii care nu au documentele respective nu sunt primiti in sala.Totusi, in cazuri exceptionale, comisia de testare le poate permite accesul, cu conditia ca acestia sa fie recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sa prezinte, a doua zi, documentele necesare. Se interzice intrarea in sali cu manuale scolare, materiale scrise sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare cu exteriorul.
Candidatii se asaza câte unul in fiecare banca, in ordine alfabetica, conform listelor afisate. Fiecare elev primeste o coala tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui si toate prenumele personale si completeaza citet celelalte date de pe coltul care urmeaza sa fie lipit.
Inainte de inceperea fiecarui test, supraveghetorii vor explica elevilor modul de desfasurare a acestuia si modul de completare a datelor generale sau personale de pe foaia tipizata. Coltul colii/colilor tipizate va fi lipit, in mod obligatoriu, de catre supraveghetori, dupa distribuirea subiectelor in sali si dupa ce candidatii au inceput sa scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor, iar supraveghetorii au verificat identitatea candidatilor.
Presedintele comisiei va pune stampila tip „Teste Nationale 2006 – C.T.“ peste coltul inchis si lipit al lucrarii, fara a semna lucrarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS