28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPortul Bechet va fi redeschis

Portul Bechet va fi redeschis

Autoritatile judetene s-au reunit ieri la Primaria Bechet pentru a stabili un plan de actiune in vederea reluarii activitatilor in portul din localitate. Dupa evaluarea situatiei la fata locului, comandamentul intrunit atât la solicitarea autoritatilor române, cât si a celor bulgare a decis ca saptamâna viitoare traficul rutier pe DN 55 si activitatea portuara vor putea fi reluate.


Activitatea din portul Bechet a fost intrerupta in urma cu o luna când, din cauza cotelor ridicate ale Dunarii, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a fost nevoit sa emita un ordin de incetare a operatiunilor portuare. In acelasi timp, revarsarea Dunarii a avariat grav DN 55 care asigura accesul in punctul de frontiera de la Bechet. Dupa o analiza a situatiei de la Bechet, autoritatile judetene au ajuns ieri la concluzia ca nivelul Dunarii, precum si refacerea drumului national vor putea permite reluarea activitatii portuare in cel mult sase zile. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca redeschiderea portului este dorita si de autoritatile bulgare. „Voi da un ordin de redeschidere a portului Bechet in momentul in care vor fi intrunite conditiile necesare pentru navigare. Daca lucrurile merg bine, iar nivelul Dunarii va continua sa scada, cred ca portul se va putea redeschide saptamâna viitoare. Inchiderea portului a provocat pierderi imense, atât pentru partea româna, cât si pentru cea bulgara. Din câte stiu eu, Ministerul Transporturilor din Bulgaria a facut chiar o solicitare pentru reluarea activitatilor portuare“, a spus prefectul Nicolae Giugea. Acesta a adaugat ca refacerea DN 55 are un caracter provizoriu, iar reabilitarea drumului se va face in urma unui proiect.


Autoritatile implicate isi vor corela activitatea


Reluarea activitatii in portul Bechet nu va insemna doar stoparea pierderilor financiare. Redeschiderea portului ii va readuce la lucru pe cei 80 de salariati ai societatii SPET SHIPPING din punctul de lucru Bechet, care se afla in prezent in somaj tehnic. Decizia de reluare a operatiunilor in port va fi luata in conditiile in care toti cei prezenti la intâlnirea de la Bechet, Constantin Serban, director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova, primarul din Bechet, Constantin Oclei, reprezentantii Electrica si Romtelecom, precum si constructorul care va reda circulatiei DN 55 se vor achita de obligatiile ce le revin in termen.


Tudor Radulescu, director al SPET SHIPPING Bucuresti, a declarat ca autoritatile va trebui sa-si coreleze activitatea astfel incât circulatia pe DN 55 spre portul Bechet si activitatea portuara sa fie reluate cel târziu pe 22 mai. „Comandamentul intrunit a analizat toate aspectele in vederea reluarii activitatilor in portul Bechet. Fiecare dintre cei prezenti azi (ieri – n.r) la Bechet va trebui sa-si coreleze activitatea astfel ca in termen de sase-sapte zile portul sa poata fi redeschis. SPET va decongestiona de namol sensurile de intrare si iesire din tara si va asigura conditiile necesare desfasurarii activitatii la punctul de frontiera, DRDP va trebui sa adopte o solutie tehnica astfel incât DN 55 sa fie refacut si circulatia sa fie reluata, Primaria Bechet va decongestiona drumul de sacii de nisip, iar Prefectura Dolj va solicita efectuarea unei dezinfectii in spatiile de pe platforma“, a precizat directorul SPET SHIPPING Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS