22.6 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal60 de chiriasi au intrat in locuintele sociale

60 de chiriasi au intrat in locuintele sociale

Oficialitatile craiovene au predat ieri chiriasilor alte 60 de locuinte sociale, construite in cartierul Craiovita Noua de firma MIVAN KIER.

Ca de obicei, primarul Vasile Bulucea si-a facut numarul, inminind personal cheile si sfatuindu-i pe proaspetii chiriasi sa fie gospodari si sa nu-si bata joc de apartamentele construite din imprumutul extern al statului cu fabuloasa suma de 400 euro/mp.

„In prima saptamina, veti primi curent gratis de la RENEL si mai departe sa aveti grija sa va incheiati contractele si sa va cumparati contoare, ca e pacat sa ramineti fara curent pe caldurile astea. Spatiul pe care urmeaza sa fie pus gazon si trandafiri va fi lucrat de RAADPFL, dar in timpul liber sa va ocupati si voi“, i-a atentionat Vasile Bulucea.

Au facut coada dupa primar ca sa intrebe cind le vine rindul

Edilul sef al urbei a declarat ca 80 de apartamente vor fi date in folosinta peste doua luni, si alte 70 construite prin ANL, pina la sfirsitul anului.

Pe linga cei 60 de fericiti care au intrat, in sfirsit, in apartamente, dupa ani lungi de asteptare, alti citiva facusera coada la Bulucea sa-l intrebe „lor cind le vine rindul?“ Unii au inceput sa se plinga in gura mare de conditiile grele in care traiesc, insa au fost avertizati sa vorbeasca in soapta ca sa nu-l supere pe domn primar.

2.000 de craioveni pe listele de asteptare

Silvia Nanau, sefa Serviciului de patrimoniu si fond locativ al primariei, a precizat ca de astazi va incepe partea neplacuta a actiunii. Peste 2.000 de persoane se afla inca pe listele de asteptare pentru a primi locuinta. In cele doua zile de cind a fost afisata lista de prioritati, la primarie se primisera deja 13 contestatii din partea celor nemultumiti. Bulucea se asteapta ca numarul lor sa creasca in cele 30 de zile in care se vor depune contestatiile, insa toate vor fi respinse, deoarece

„s-a verificat temeinic daca aceia care au primit locuinte indeplinesc conditiile“.

Practic, cele opt blocuri care se vor mai construi nu vor acoperi decit un sfert din numarul craiovenilor care vor o casa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS