17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieColegiul „Fraţii Buzeşti“, în top trei la nivel național

Colegiul „Fraţii Buzeşti“, în top trei la nivel național

Colegiul National „Fratii Buzești“ din Craiova este pe locul III la nivel national cu specializarea Științele Naturii

Absolvenții de gimnaziu au aflat ieri la ce liceu au fost admiși în urma repartizării computerizate. În urma acestei distribuiri, Colegiul Național „Frații Buzești“ s-a clasat pe locul al treilea la nivel național cu specializarea Științele Naturii, la care ultima medie de admitere a fost 9,85. De altfel, 15 elevi au avut media 10 la admitere.

Doljul este pe locul al treilea la nivel național, Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova fiind și de această dată printre unitățile de învățământ cu cele mai mari medii de admitere. La acest colegiu, la specializarea Științele Naturii, cea mai mică medie de admitere a fost 9,85.
Pe locul al doilea la nivel național se află Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, tot cu 9,85 ultima medie de admitere, la specializarea matematică-informatică biligv engleză.
Pe primul loc se află și anul acesta Colegiul „Sfântul Sava“ din București. De altfel, și specializările matematică-informatică bilingv engleză, matematică-informatică, matematică-informatică biligv franceză și matematică -informatică bilingv germană de la Colegiul Național „Frații Buzești“ se află în top 50 la nivel național, cea mai mică medie de admitere la ultimele două specializări fiind 9,55. 13 din cele 15 eleve cu media de admitere 10 au optat pentru una din aceste specializări.
Clasamentul la nivel județean arată că după Colegiul „Frații Buzești“, pe locul al doilea se clasează Colegiul Național „Carol I“ Craiova, unde cea mai mică medie de admitere la Științele Naturii a fost 9,12, urmat de Colegiul Național „Elena Cuza“, cu specializarea filologie biligv-engleză, cu ultima medie de admitere 9,12.

44 de specializări cu medii sub 5

La polul opus, cu cea mai mică medie de admitere în județul Dolj se află Liceul Amărăștii de Jos. Ultimul candidat admis la specializarea agricultură are media 2,02. De altfel, la nivelul județului Dolj sunt 44 de specializări la care candidații au medii sub 5. Și astfel de exemple se regăsesc și anul acesta din nou la clasa de matematică-informatică de la Liceul „Mihai Viteazul“ Băilești, la care din 16 candidați admiși, 12 au medii sub 5, ultimul admis având media generală 3,44. Și la Liceul Bechet, la matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 3,90. Și nu este un exemplu singular în clasă. Din cei 28 de candidaşi admişi la clasa de profil real de la Bechet, 26 au medii sub 5. Exemplele de candidați admiși la matematică-informatică cu medii sub 5 pot continua și cu liceele din Melinești și Dăbuleni, la care ultima medie de admitere a fost 4,46 și respectiv 4,31. Și la Științele naturii sunt astfel de exemple, ultima medie de admitere la Liceul din Plenița fiind 3,60, la Amărăștii de Jos, la aceeași specializare, s-a intrat cu 4,26, iar la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești a fost 4,98. Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, la repartizarea computerizată au participat 3.433 de elevi, din care 167 provin din alte județe. În urma opțiunilor făcute, opt nu au fost repartizați. La nivelul județului Dolj au rămas multe locuri libere și pentru etapa următoare. Sunt 29 de specializări la care nu au fost ocupate toate locurile, acestea fiind atât la profilul tehnic, servicii, cât și la real sau uman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS