7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn aprilie va fi convocată adunarea creditorilor Oltchim

În aprilie va fi convocată adunarea creditorilor Oltchim

Administratorii judiciari vor prezenta, pe 12 martie, un raport detaliat în legătură cu cauzele care au dus la situaţia de la Oltchim, iar în aprilie va fi convocată adunarea creditorilor cărora li se va prezenta planul de redresare şi care are în vedere salvarea combinatului prin privatizare, a declarat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Economiei Varujan Vosganian, transmite Agerpres.
„Am făcut eforturi considerabile să fie asigurată o funcţionare minimă a combinatului. Inventarierea tuturor ipotecilor a dus la descoperirea unora care pot fi renegociate. Am demarat cu băncile creditoare negocieri pentru a obţine un nou împrumut care să permită funcţionarea la o capacitate mai mare. În scurt timp va fi numit administratorul special şi va fi negociat cu creditorii un contract pentru o formulă de management privat, singura care ar putea să redea încrederea partenerilor comerciali de a colabora cu Oltchim. Plata obligaţiilor salariale va fi condiţionată pe viitor de modul în care se va asigura utilizarea capacităţilor productive. La jumătatea lunii martie, noua echipă managerială va prelua atribuţiile. În 12 martie, administratorii judiciari vor prezenta un raport detaliat în legătură cu cauzele care au dus la situaţia de la Oltchim. În aprilie, va fi convocată adunarea creditorilor cărora administratorii judiciari le vor prezenta planul de redresare şi care are în vedere salvarea Oltchim prin privatizare“, a explicat Vosganian, la dezbaterea moţiunii simple pe tema situaţiei de la Oltchim.
Vosganian i-a acuzat pe democrat-liberali că, în timp ce încercau să privatizeze Oltchim, au amânat termenele permanent, iar, în ciuda angajamentelor repetate, guvernele PDL nu parcurseseră la sfârşitul lunii aprilie 2012 decât etapa ofertelor neangajante din întregul proces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS