17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord vrea infrastructură

Ford vrea infrastructură

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, aflat în vizită la Ford, a cerut sprijinul autorităţilor române pentru a se putea livra 1.000 de maşini pe zi de la Craiova. Premierul Victor Ponta a promis că se vor relua discuţiile pentru proiectul Autostrada Sudului.

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, aflat ieri în vizită la fabrica Ford din Craiova, a făcut apel la Guvernul României să ia în calcul faptul că infrastructura din zona Olteniei ar trebui să permită livrarea în străinătate a 1.000 de maşini Ford B-Max pe zi.
„Pe lângă investiţia Ford de la Craiova mai există şi alte investiţii americane în zonă, Johnson Controls şi IAC Group din Balş. Uzina Ford de la Craiova are 4.000 de angajaţi şi alţi 1.500-2.000 de oameni sunt angajaţi la furnizorii Ford. Capacitatea spre care tinde fabrica este de 1.000 de maşini/zi, fiind compatibilă cu orice fabrică din Statele Unite. Odată ce produci 1.000 de maşini/zi, trebuie să poţi şi să le expediezi pe piaţă la vânzare. De aceea discutăm cu primul-ministru să putem să livrăm aceste maşini în condiţii bune. Da, sunt optimist în ceea ce priveşte potenţialul Ford la Craiova“, a spus Mark Gitenstein.
Premierul Victor Ponta, prezent și el în Bănie, a menţionat că şi „aici la Craiova este nevoie de sprijin de la nivel local şi central. Tot ce ţine de noi vom face în continuare. Ca român, sunt mândru să asistăm la construirea unuia dintre cele mai apreciate vehicule din industria auto. Consider că dezvoltarea economică a României depinde de atragerea şi extinderea unor astfel de investiţii şi doresc să vă asigur că Guvernul României va face toate eforturile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple“.

„Autostrada Sudului“, proiect şi speranţă

Întrebat ce va face concret pentru infrastructură, primul-ministru a menţionat că împreună cu directorul Companiei naţionale de autostrăzi şi drumuri naţionale, prezent la Craiova, au demarat deja discuţiile pentru îmbunătăţirea infrastructurii. „Tot sudul României nu se poate dezvolta dacă nu are infrastructură. Ne gândim să reluăm problema Autostrăzii Sudului“, a spus Ponta.
Autostrada ar putea trece prin şapte judeţe: Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş Severin şi Timiş, iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a dat luna aceasta anunţ pentru organizarea unei licitaţii aferente întocmirii studiului de prefezabilitate (SPF) pentru această autostradă. Premierul a mai spus că a discutat cu cei de la Ford şi posibilitatea deschiderii unui port la Dunăre pentru transportul fluvial al producţiei de la Craiova.
Wolfgang Scheneider, director în cadrul Ford Europa, a precizat că ieri a fost dat startul oficial al vânzărilor B-Max în România. „Investiţiile la Craiova se apropie de 650 de milioane de euro, iar această uzină este una dintre cele mai moderne din Europa“, a spus oficialul Ford.

Guvernul va achiziţiona un Ford B-Max
Premierul Victor Ponta a anunţat ieri că a discutat cu oficialii Companiei Ford despre achiziţionarea unei maşini B-Max „pentru a  promova autoturismele produse în România“. Primul cumpărător al unui vehicul produs la Craiova a fost preşedintele Traian Băsescu, care pe 25 iunie a devenit proprietarul primului B-Max produs în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS