23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFirmele doljene se dezmorţesc uşor

Firmele doljene se dezmorţesc uşor

Firmele doljene au plătit în luna iulie la Fisc impozite aproape egale cu cele din iulie 2010. Luna trecută, au ajuns în vistieria statului 155,44 milioane de lei de la companiile doljene, ceva mai puţin decât încasările Fiscului înregistrate în aceeaşi lună din anul trecut, când s-au plătit la stat 156 de milioane de lei, a declarat directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj, Eugen Călinoiu (foto).

„Se vede o mişcare a economiei“

Încasările din iulie ale Fiscului nu se pot compara decât cu cele din aprilie – care este tot lună de trimestru, adică o lună în care sunt scadente mai multe impozite şi taxe, printre care şi impozitul pe profit. Astfel că, în iulie, agenţii economici şi persoanele fizice au plătit către bugetul consolidat mai mult cu 18 milioane de lei decât în aprilie 2011, a spus Călinoiu. Acesta este de părere că „se vede o mişcare a economiei în această perioadă“.
„Am încasat aproximativ aceeaşi sumă ca anul trecut, cu toate că de anul acesta ne-au plecat multe firme importante la Direcţia Mari Contribuabili şi nu mai plătesc impozitele la Dolj sediile secundare ale firmelor din alte judeţe“, a precizat Călinoiu. Şeful Fiscului a arătat că sumele mari plătite de contribuabili se datorează faptului că au apărut mai multe contracte de muncă în ultima perioadă şi se plătesc dările aferente. De asemenea, „după introducerea taxării inverse la cereale şi plante tehnice au ieşit multe tranzacţii de acest gen la iveală şi oamenii nu mai sunt tentaţi să facă evaziune“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII