13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA investighează o rechemare de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule

SUA investighează o rechemare de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule

Autorităţile de reglementare a siguranţei auto din SUA au deschis o investigaţie pentru a stabili dacă rechemarea de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule, anunţată în decembrie, pentru a instala noi măsuri de siguranţă ale sistemului Autopilot este adecvată, în urma unei serii de accidente, transmite Reuters, citată de News.ro.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că a deschis investigaţia după ce a primit rapoarte despre 20 de accidente care au implicat vehicule care aveau instalate noile actualizări ale software-ului Autopilot, în cadrul rechemării Tesla.

Noua investigaţie se adaugă controlului autorităţilor de reglementare asupra Autopilot, într-un moment în care CEO-ul Elon Musk face eforturi pentru crearea unor vehicule complet autonome.

Tesla oferă o lună de probe gratuite pentru sistemul Autopilor şi intenţionează să-şi dezvăluie robotaxiul pe 8 august.

Agenţia a spus că are îngrijorări în urma acelor 20 de accidente, precum şi în urma testelor preliminare ale NHTSA ale vehiculelor actualizate.

Tesla, sub investigaţie

Vineri, agenţia şi-a încheiat investigaţia de aproape trei ani privind defecţiunile Autopilot, declarând că a găsit dovezi că ”sistemul slab de implicare a şoferului Tesla nu era adecvat pentru capacităţile permisive de operare ale Autopilot”, ceea ce are ca rezultat ”un decalaj critic de siguranţă”.

NHTSA a dezvăluit vineri că în timpul investigaţiei de siguranţă a Autopilot, lansată în august 2021, a identificat cel puţin 13 accidente Tesla care au provocat cel puţin un deces şi multe altele, implicând răni grave, în care ”folosirea necorespunzătoare a sistemului de către conducătorul auto a jucat aparent un rol”.

NHTSA a enumerat rapoarte privind 54 de răniri grave în accidente în care era folosit pilotul automat posibil prin utilizare abuzivă.

NHTSA a remarcat că rechemarea Tesla din decembrie ”permite unui şofer să inverseze cu uşurinţă” actualizarea software-ului.

Agenţia a spus că Tesla a emis actualizări suplimentare de software pentru a rezolva problemele legate de preocupările sale, dar nu le-a făcut parte din rechemare.

Tesla a rechemat peste 2 milioane de vehicule

Tesla a anunţat în decembrie cea mai mare rechemare a sa, care acoperă 2,03 milioane de vehicule din SUA – sau aproape toate vehiculele sale de pe drumurile din SUA, pentru a se asigura mai bine că şoferii acordă atenţie atunci când folosesc sistemul său avansat de asistenţă pentru şofer.

Noua investigaţie de rechemare acoperă modelele Y, X, S, 3 şi vehicule Cybertruck din SUA echipate cu Autopilot produse între anii model 2012 şi 2024.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS