26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmânare în procesul pentru graniţa de la Rânca

Amânare în procesul pentru graniţa de la Rânca

Primăria Novaci a obţinut amânarea procesului în care a fost chemată de către Primăria comunei Baia de Fier, pentru delimitarea graniţei dintre cele două localităţi în zona montană Rânca. În joc sunt peste 600 de hectare de teren.

Primul termen în procesul dintre Primăriile din Baia de Fier şi Novaci, pentru stabilirea graniţei dintre cele două localităţi în zona montană Rânca, s-a încheiat cu o amânare. Aceasta a fost cerută de primarul din Novaci, Pantelimon Todea, care le-a solicitat magistraţilor Judecătoriei Novaci răgaz pentru a angaja un apărător. Edilul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, şi Pantelimon Todea au ajuns în instanţă întrucât nu s-au înţeles pe cale amiabilă în ceea ce priveşte stabilirea graniţei administrative în zona Rânca. Pantelimon Todea doreşte ca graniţa să fie cea fixată în conformitate cu legea privind delimitarea administrativă a teritoriului. La rândul său, Constantin Mihuţescu solicită ca graniţa administrativă să coincidă cu graniţa naturală, a muntelui. Astfel, peste 600 de hectare de teren din zona montană Rânca ar trebui să treacă de la Primăria Novaci în administrarea comunei Baia de Fier.

Trimişi în faţa judecătorilor

O comisie a Prefecturii Gorj a încercat să facă lumină în ceea ce priveşte locul prin care să treacă graniţa în zona Rânca. Deşi au existat o expertiză şi o hartă pusă la dispoziţia comisiei de primarul din Baia de Fier, Oficiul Judeţean de Cadastru Gorj a evitat să se pronunţe în acest caz şi i-a trimis pe cei doi edili în faţa instanţelor de judecată. Primarul din Baia de Fier a fost cel care a deschis procesul pentru a obţine peste 600 de hectare de teren în zona Rânca şi a stabili graniţa administrativă la Rânca în conformitate cu graniţa naturală. Constantin Mihuţescu a apelat la o casă de avocatură din Bucureşti, pentru a avea câştig de cauză. Ambii primari susţin că au dreptate şi că vor dovedi acest lucru în faţa judecătorilor. Miza pentru Rânca este una uriaşă, întrucât în scurt timp aceasta ar putea fi declarată staţiune montană de ministerul de resort, mai ales că în ultimii ani în zonă s-au făcut investiţii de milioane de euro în infrastructură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS