27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn stil Natalia Vasiliev

În stil Natalia Vasiliev

Natalia Vasiliev concepe rochii de mireasă şi de ocazie, ca nimeni alta, şi a reuşit, împreună cu soţul său, Marius, să pună pe picioare o afacere înfloritoare, constând într-un atelier de creaţie şi un magazin de desfacere (Divi Day) pentru miniseriile create.

 

Reporterul: Cum a început această afacere?

Natalia Vasiliev: De mică am visat să fac rochii de prinţese. Am urmat Şcoala de pictură, Liceul de Arte Plastice şi apoi Academia de Arte Plastice din Chişinău şi sunt licenţiată în design vestimentar. La terminarea facultăţii, în 2002, mi-am deschis un atelier la Chişinău. Prima clientă, care a dorit o fustă şi o bluză, am avut-o însă în clasa a patra. În 2004 a trebuit să vin în România şi în 2005 am deschis un atelier şi un mic magazin în Craioviţa. La momentul respectiv am investit aproximativ 20.000 de euro în materiale şi maşini.

R.: Cum a evoluat afacerea în timp?

Natalia Vasiliev: Numărul clienţilor aproape s-a dublat în fiecare an. În ceea ce priveşte numărul angajaţilor, la început lucram doar eu. Acum suntem patru. Am fost prezenţi la două Festivaluri de Modă organizate la Craiova. La Festivalurile de la Bucureşti şi la Iaşi nu am participat încă deoarece suntem de principiu că, dacă mergem undeva, trebuie să fie totul perfect şi din punct de vedere al colecţiilor, şi al fetelor.

R.: Care sunt elementele care au contribuit la succesul acestei afaceri?

Natalia Vasiliev: Am făcut întotdeauna totul ca şi cum aş face pentru mine. Nu fac nimic ca să fie făcut, ci pun suflet în tot. În plus, întotdeauna am fost foarte atentă ca rezultatul final să fie perfect. Mi s-a întâmplat să fac şi de trei ori o rochie. Nu-mi place să plece cineva nemulţumit din atelier. De aceea, încercăm să consiliem clienţii spre ţinute care-i avantajează (negocierea iniţială a modelului durează o oră jumătate – două), astfel încât rezultatul final să fie bun. De altfel, majoritatea clienţilor ajung la noi prin recomandări.

R.: Care au fost greutăţile pe care le-aţi întâmpinat de când aveţi această afacere?

Natalia Vasiliev: Nu găsesc oameni care să mă înlocuiască în unele momente. E nevoie de cel puţin un an sau un an şi jumătate pentru a ajunge la un anumit standard calitativ şi pentru a forma echipa. Oricât de greu mi-ar fi, n-aş renunţa însă niciodată să fac ceea ce fac acum. Bucuria mireselor este mulţumirea noastră.

R.: Ce planuri de viitor aveţi?

Natalia Vasiliev: Începând din ianuarie, vom reuni atelierul cu magazinul de desfacere în Casa de Modă Natalia Vasiliev. O să mergem în continuare pe crearea şi executarea de rochii de mireasă şi de ocazie. În plus, din toamna anului viitor ne gândim să ne orientăm şi spre sectorul „office“.

R.: Ce sfat aveţi pentru o personă care visează la o afacere asemănătoare?

Natalia Vasiliev: Trebuie să aibă foarte multă răbdare pentru că este foarte greu să lucrezi, mai ales cu miresele. În plus, trebuie să ştie că sunt foarte mulţi factori care contribuie la succes: ambiţie, dăruire, hotărâre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII