28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord sistează angajările la Craiova

Ford sistează angajările la Craiova

Preşedintele Ford Europa a anunţat că nu se vor face angajări la fabrica din Craiova până în anul 2010. Abia de atunci „cel mai probabil“ se va angaja forţă de muncă suplimentară, pentru producţia noului model Ford
de clasă mică.

Ford aplică o lovitură dură forţei de muncă din regiunea Olteniei, care aştepta cu sufletul la gură mult-promisele locuri de muncă din fabrica de automobile din Craiova. Deşi Ford România anunţă cu fiecare ocazie că va dubla numărul de salariaţi ai fabricii din Bănie, angajările nu vor demara până în 2010. Nici anul 2010 nu este o certitudine, oficialii Ford susţinând că vor începe angajările „cel mai probabil“ în anul respectiv. Reprezentanţii consultantului pentru Ford, McGuireWoods, susţin că preşedintele Ford Europa, John Fleming, a făcut public faptul că numărul actual de angajaţi din uzina craioveană este suficient pentru producerea, în 2009, a utilitarei Transit Connect. „Aşa cum a spus domnul John Fleming, preşedinte Ford Europa, numărul actual al angajaţilor este suficient pentru demararea producţiei utilitarei Transit Connect la Craiova în 2009. Cel mai probabil, angajările vor începe din 2010, după intrarea în producţie a unui nou model Ford de clasă mică“, a precizat Nadia Crişan, consultant McGuireWoods. Oficialii Ford anunţaseră încă de la preluarea fabricii craiovene că vor pune accent pe angajarea de personal direct productiv. Liderul sindical din fabrică, Ovidiu Cioroianu, spune că producţia automobilului Transit Connect nu este una de sute de mii de maşini anual, astfel că „personalul actual bănuiesc că ar fi suficient. Din celălalt model Ford de clasă mică, model ce va intra în producţie din 2010, se vor produce mai multe autoturisme, astfel că este posibil să se facă angajări din ultima parte a anului 2009“.

 

7.000 de locuri de muncă promise

 

Fosta fabrică Daewoo are actualmente 3.900 de angajaţi. În ultimul comunicat de presă, transmis ieri GdS, Ford Motor Company anunţă că dublarea numărului de salariaţi de la Craiova, de la 3.900 la 7.000 de persoane, este un obiectiv care va fi atins abia în 2012. Autorităţile române, în frunte cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, au anunţat, în repetate rânduri, că, pe lângă cele 7.000 de locuri de muncă directe din fabrică, venirea Ford la Craiova va crea aproximativ 40.000 de locuri de muncă pe orizontală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII