18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCe te transformă într-un angajator bun

Ce te transformă într-un angajator bun

Cu toate că pachetul salarial este un element important în alegerea şi păstrarea unui loc de muncă, acesta nu este singurul. Relaţia bună cu şefii şi oportunităţile de avansare contează la rândul lor.

Criteriile de evaluare a unui loc bun de muncă diferă destul de mult de la un angajat la altul. „Contează să fie bine plătit, dar şi atmosfera, colegii şi mai ales şefii“, a declarat Marilena Popa, o tânără de 27 de ani. Afirmaţia este susţinută şi de alţi craioveni. „Banii, în primul rând, că din asta trăieşti. La aceştia se adaugă restul recompensărilor – tichete de masă, telefon de serviciu, maşină, bonusuri. Şefii contează la fel de mult, pentru că, dacă nu te înţelegi cu ei, degeaba“, a declarat Mirel Marinescu, de 35 de ani.

Această idee s-a desprins şi din declaraţiile participanţilor la studiul revistei Capital, realizat de GfK pentru stabilirea celor mai bune 100 de companii pentru care să lucrezi. „La fel ca şi anii trecuţi, nu pachetul salarial şi avantajele sunt cele mai importante pentru un angajat, ci condiţiile de dezvoltare personală şi calitatea colaborării în companie“, notează Capital.

A fi şef nu este un lucru uşor

Potrivit specialiştilor din domeniul resurselor umane, a fi şef nu este un lucru uşor, mai ales că funcţia presupune, în primul rând, o responsabilitate uriaşă, derivată atât din coordonarea unui număr mare de angajaţi, cât şi din rezultatele obţinute. „Un şef trebuie să fie calm, lucid în luarea deciziilor şi să aibă o oportună viteză de reacţie“, notează speciliaştii site-ului www.eva.ro, care subliniază faptul că o funcţie de conducere trebuie ocupată doar de persoane care ştiu să reacţioneze sub un stres foarte mare şi continuu. Este necesar să aibă o bună stăpânire de sine. Potrivit www.eva.ro, un şef bun nu jigneşte, nu ţipă şi nu bruschează angajaţii.

Ce vă face un şef bun

Pentru a gestiona cât mai eficient problemele apărute în muncă, şeful trebuie să îşi cunoască foarte bine angajaţii, „să nu îl intereseze doar viaţa profesională a subordonatului, ci, cu limitele de rigoare, să afle care sunt problemele cu care acesta se confruntă în viaţa cotidiană sau în mod deosebit la un moment dat“. „Oamenii au şi defecte, iar dacă un şef le cunoaşte va şti să treacă peste ele sau să le folosească în avantajul firmei; uneori, un defect la o persoană poate deveni, sau este, o calitate la alta“, spun specialiştii www.eva.ro.

Numărul elementelor care vă fac un şef bun nu se opreşte aici. „Un şef eficient îşi încurajează angajaţii să nu le fie ruşine fiindcă au greşit ocazional în drumul spre o mai bună performanţă în jobul lor“, explică www.centruimm.ro, subliniind fapul că este important ca şeful să încurajeze mai degrabă învăţarea decât teama de a face o greşeală.

Ce vă face un şef rău

Potrivit www.myjob.ro, un şef rău este cel care vă umileşte în public, nu vă bagă în seamă atunci când veniţi cu o idee nouă sau când, cu toate că meritele dumneavoastră sunt evidente, refuză să le observe. În plus, angajaţii nu trebuie să se simtă folosiţi şi nici să fie întâmpinaţi cu pretenţii nerealiste sau să fie trataţi cu dezinteres.

Clasament Capital

Potrivit clasamentului Capital, cei mai buni zece angajatori autohtoni sunt:

1. KPMG (consultanţă);

2. Dumagas (transporturi);

3. PIC (retail);

4. Transavia (industrie alimentară);

5. Extenso (distribuţie de articole sportive);

6. Leo Burnett România (producţie publicitară);

7. ING Bank (bancar);

8. McDonald’s România (restaurante);

9. La Mama (restaurante);

10. Popeci Utilaj Greu (producţie industrială);

Criteriile de evaluare a cercetării pentru stabilirea topului au constat în condiţiile de muncă şi calitatea colaborării, pachetul salarial şi avantajele salariale, precum şi condiţiile de dezvoltare personală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII